Elouazzane: 'Minder snel opgeven'

Gepubliceerd op 17 november 13, 10:49
ALKMAAR- AZ Onder 17 kreeg zaterdag een flinke tik te verwerken. Het team verloor tijdens de AZ Non League Day met 0-3 van PSV B1. Abdel Elouazzane voorkwam met enkele goede reddingen erger leed. De doelman baalde na afloop zichtbaar: "Dit is heel zuur."

Dat de tegentreffer zo veel invloed had op de rest van de wedstrijd stuitte Elouazzane tegen de borst. "Vorig seizoen kwamen wij ook best vaak op achterstand, maar dan wisten wij dat elke keer weer recht te zetten. Dit seizoen geven we te snel op", analyseerde de doelman. Die ook schuldbewust was. "De communicatie tussen mij en de verdediging was vandaag ook niet voldoende, daar had ik ook een rol in."

Vertrouwen
Toch voorkwam Elouazzane ook enkele keren bijna zekere tegentreffers. "Het ging inderdaad wel goed. In de beginfase pakte ik een paar goede ballen. Dat heb ik nodig, dan groeit mijn vertrouwen. Na die botsing voelde ik mij even minder, maar ik heb mij gelukkig goed kunnen herstellen en een paar reddingen kunnen maken", blikte de keeper terug op zijn eigen optreden.

Ontwikkelen
Elouazzane, die zich de laatste jaren meerdere malen mocht melden bij het Nederlands elftal, weet waar hij zich nog in kan ontwikkelen. "Ik ben bezig om mijn trap te verbeteren en wil beter positie kiezen op het moment dat de tegenstander een kans creëert", vertelt de ambitieuze doelman, die al resultaat ziet. "Ik maak steeds meer belangrijke reddingen, dus het werkt."

Tekst: Rick Stet / AZ.nl/Jeugd
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl