Eredivisie in september van start

Gepubliceerd op 26 juni 20, 11:35

ALKMAAR- De Eredivisie wordt hervat in het weekend van 12 en 13 september. Dat maakte de KNVB vrijdagochtend bekend. De competitieduels worden voornamelijk op zaterdag en zondag afgewerkt. De Eredivisie eindigt op 16 mei.

Volgens de KNVB is er bij het opstellen van de speelkalender maximale flexibiliteit nagestreefd, met het oog op interrupties zoals bijvoorbeeld een tweede coronagolf.

Weekend
De Eredivisie-wedstrijden worden voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Op zaterdagen wordt er gespeeld om 18:45 uur, 20:00 uur en 21:00 uur. Daarnaast is 16:30 uur wellicht ook een mogelijkheid. Voor de zondag staan er géén 20:00 uur wedstrijden gepland.

Winterstop
De Eredivisie heeft een kerstreces van 23 december tot 8 januari. "Of er sprake is van een echte winterstop valt nog te bezien", aldus de KNVB. "Eventuele afgelaste wedstrijden moeten in deze periode worden ingehaald."

Midweekse speelrondes
De KNVB heeft in het speelschema vier midweekse speelrondes opgenomen. Het gaat om de datums 22/23 december, 12/13/14 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaartsdag). 

Derby's en topduels
Wedstrijden tegen topclubs worden waar mogelijk verspreid over het gehele seizoen. Daarnaast kunnen alle clubs aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan - net als de derby’s en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld - zo veel mogelijk later in het competitieprogramma geplaatst, in de hoop dat er tegen die tijd weer met volle stadions mag worden gevoetbald. Om sportieve redenen wil de KNVB dat elke club minimaal 14 of 15 tegenstanders heeft getroffen voor het einde van de eerste seizoenshelft.

Jong AZ
Voor Jong AZ begint de Keuken Kampioen Divisie in het weekend van 28/29/30 augustus. De winterstop is van 18 december tot 3 januari en de competitie eindigt op 14 mei.