Eretitel voor Taabouni

Eretitel voor Taabouni

Gepubliceerd op 28 oktober 20, 12:06

ZAANSTAD- Mo Taabouni is door de trainers en aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie verkozen tot Beste Talent van de eerste periode. De achttienjarige topscorer van Jong AZ kwam dit seizoen in acht wedstrijden al tot zeven goals en twee assists.

Na iedere periode in de Eerste Divisie worden in diverse categorieën Bronzen Kampioensschilden uitgereikt. Naast Taabouni (Beste Talent) vielen ook drie oud-AZ'ers in de prijzen: Robert Mühren (Beste Speler, SC Cambuur), Nick Olij (Beste Keeper, NAC Breda) en Ole Tobiasen (Beste Trainer, Almere City FC).

In Druijfs voetsporen
Taabouni is niet de eerste AZ'er die het schild voor Beste Talent ontvangt. Ook Ferdy Druijf en Kenzo Goudmijn viel deze eretitel al eens ten deel. Druijf werd ook verkozen tot Beste Talent over heel het seizoen 2018-2019.

Uitblinker
Taabouni werd dit seizoen ook al twee keer opgenomen in het Elftal van de Week, gebaseerd op statistieken van databureau Opta. Dat gebeurde zowel na de 7-3 zege op De Graafschap als het 3-3 gelijkspel tegen MVV. Tegen beide ploegen scoorde de jonge uitblinker tweemaal.


AZ 1

Sinds het huidige seizoen maakt Taabouni officieel deel uit van de A-selectie. Vorig seizoen maakte hij al zijn officiële debuut in het eerste elftal. De aanvallende middenvelder, die ook voorin uit de voeten kan, kwam in actie in het bekerduel met Groene Ster.