Esteban: ‘Nederland is geen machine’

Gepubliceerd op 01 juli 14, 15:24
ALKMAAR- Met trots ziet hij hoe zijn vaderland het heeft geschopt tot de kwartfinales van het WK in Brazilië. Costa Ricaan Esteban over het aanstaande duel met Nederland en zijn verleden als topscorer: “Ik was zo groot als Zlatan.”

“Wat ik deze zomer gedaan heb? Gerelaxt met mijn familie en vrienden in Costa Rica. Nu ben ik fit en klaar voor wat er dit seizoen komen gaat.” De doelman, die niet verder kwam dan de voorselectie van de WK-equipe van zijn land, is niet verbaasd dat Costa Rica de kwarfinales heeft gehaald: “Ik ken namelijk de spelers en weet wat ze kunnen. We spelen zaterdag tegen Nederland, een van de beste nationale ploegen ter wereld. Ik heb echter het gevoel dat we gaan winnen. Het is namelijk elf tegen elf en we spelen niet tegen een machine. En bovendien: ik kan natuurlijk ook geen ander antwoord geven, anders maken ze me af in Costa Rica, haha. Ik ga de wedstrijd lekker thuis kijken. Het wordt 2-1 of 2-0 voor ons. Serieus.”

‘Ik was spits’
Met de sterspeler van Costa Rica, Joel Campbell, heeft de AZ-keeper van jongs af aan een goede band. “Ik ben met hem opgegroeid in Siquirres. Het is een goede vriend van me. Momenteel vind ik hem de beste speler van de ploeg. Ik ben trots op hem. Wat hij nu laat zien is nog maar de helft van wat hij over vijf jaar kan. En het leuke is, toen we in de jeugd samenspeelde, was ik een betere spits dan hij. Ik was topscorer, mede omdat ik qua fysiek de grootste was. Zoiets als Zlatan. Op mijn veertiende ben ik pas professioneel gaan keepen.”

United
Esteban: “De goede prestaties zorgen ervoor dat mijn land de zorgen die ze daar hebben kunnen vergeten. Ik heb de mensen zien lachen toen ik er op vakantie was. Het WK neemt de stress weg en maakt ons een eenheid, united