Even voorstellen: Marko Vejinovic

Gepubliceerd op 29 augustus 08, 00:00
ALKMAAR- In de voorbereiding op het seizoen 2008-2009 deed de naam Marko Vejinovic menig supporter de wenkbrauwen fronsen. AZ.nl stelt u voor aan deze ‘nieuwe aankoop’. Het gaat om Marko Matic (18). Sinds de B1 al speler van AZ.

Tot zijn achttiende verjaardag droeg Marko de achternaam van zijn moeder: Matic. Samen met zijn oudere broer besloot Marko na zijn achttiende verjaardag de naam van zijn vader te gaan dragen: Vejinovic. “Mijn vaders kant heeft verder geen kans op nageslacht, dus besloten mijn broer en ik de naam Vejinovic aan te nemen”, zegt de middenvelder.

“Het zal voor het grote voetbalpubliek weinig uitmaken. Ik ben namelijk nog niet zo bekend. Maar de commentatoren op televisie zullen nu wel extra hun best moeten doen, mocht ik debuteren”, lacht Vejinovic.

Marko Vejinovic maakte vorig seizoen al deel uit van de A-selectie van AZ. Tot een debuut kwam het tot dusver nog niet. Vejinovic: “Ik zal er alles aan doen om dit seizoen mijn debuut in AZ 1 te mogen maken. Ik werk er hard voor en moet blijven presteren. De trainer beslist uiteindelijk.”