Evjen helpt AZ aan oefenzege

Gepubliceerd op 21 juli 21, 19:09

ZAANSTAD- AZ heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel met ADO Den Haag gewonnen. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 3-0, mede door twee treffers van Håkon Evjen. Zakaria Aboukhlal completeerde de AZ-productie. 

In het warme Zaanstad lagen de kaarten al snel op tafel: AZ was de bovenliggende partij en ging op jacht naar een doelpunt. Eerst schoot Jesper Karlsson naast, nadat Ernest Poku de bal sterk veroverde. Na een klein halfuur had Albert Gudmundsson de score moeten openen, maar hij miste vanaf de penaltystip.

Van de lijn
Na een korte drinkpauze werden de gastheren opnieuw gevaarlijk. Eerst haalde ADO-verdediger Tyrese Asante de bal van de lijn, niet veel later kopte Myron Boadu net naast. Karlsson kreeg de grootste kans, toen hij na een pass van Mohamed Taabouni alleen op doelman Luuk Koopmans afging. De Zweed krulde de bal uiteindelijk voorlangs.

Evjen
Na de onderbreking kwam AZ al snel op voorsprong. ADO leverde de bal in en Evjen kon van een meter of vijf binnenschieten: 1-0. Een minuut later schoot Vangelis Pavlidis uit de draai in het zijnet.

Nummer twee
Met iets minder dan 60 minuten op de klok werd het 2-0. Maxim Gullit gaf de bal vanaf de linkerkant voor en Evjen rondde van zo'n elf meter af.

Redding Reus
Pas in de slotfase werd ADO Den Haag gevaarlijk. Beau Reus, die dinsdag nog een nieuw contract tekende, redde uitstekend op een schot van Leroy George. Een schot van Yahya Boussakou ging naast.

Aboukhlal
Het slotakkoord was voor Aboukhlal. De Marokkaans international dribbelde van de rechterflank naar binnen en haalde fantastisch uit. Via de binnenkant van de paal ging de bal tegen het net: 3-0. Voor Aboukhlal had de middag nog mooier kunnen eindigen, maar een poeier van afstand ging op de onderkant van de lat. 


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - ADO Den Haag 3-0 (0-0)

Vriendschappelijk

Opstelling AZ: Beau Reus; Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos (46. Jorn Berkhout), Timo Letschert, Maxim Gullit; Mohamed Taabouni, Peer Koopmeiners, Albert Gudmundsson (46. Dani de Wit (70. Tijjani Reijnders)); Ernest Poku (60. Zakaria Aboukhlal), Myron Boadu (46. Vangelis Pavlidis), Jesper Karlsson (46. Håkon Evjen).
Basisopstelling ADO Den Haag: Luuk Koopmans; Cain Seedorf, Robin Polley, Boy Kemper, Jonathan Mulder; Dhoraso Klas, Gregor Breinburg, Tyrese Asante; Vicente Besuijen, Amar Catic, Xander Severina. 

Scoreverloop: 51. Evjen 1-0, 58. Evjen 2-0, 82. Aboukhlal 3-0. 
Bijzonderheden: 29. Gudmundsson mist penalty