Evjen in de race voor 3 prijzen

Gepubliceerd op 25 november 19, 15:03

ALKMAAR- AZ-aanwinst Håkon Evjen maakt kans op liefst drie individuele prijzen na een geweldig seizoen in de Noorse Eliteserien. De 19-jarige linkspoot is in de race voor de titels Speler van het Jaar, Talent van het Jaar en Doelpunt van het Jaar. In januari sluit Evjen aan bij de AZ-selectie.

De aanvaller van Bodø/Glimt was in 27 wedstrijden goed voor twaalf goals en zes assists. Zijn doelpunt in het thuisduel met Strømsgodset is zelf genomineerd als Doelpunt van het Jaar. Evjen kwam in die wedstrijd vanaf rechts naar binnen, slalomde door de defensie en schoot met links raak in de verre hoek. Bekijk de treffer hieronder. Breng hier jouw stem uit.

Speler van het Jaar
Daarnaast maakt Evjen kans op de titel Speler van het Jaar. Samen met voormalig sc Heerenveen-speler Magnus Wolff Eikrem (Molde) en oud-FC Twente aanvaller Torgeir Børven (Odd) staat hij op de shortlist. 


Talent van het Jaar
Voor de prijs van Talent van het Jaar zijn naast Evjen teamgenoten Fredrik Bjørkan en Patrick Berg genomineerd. “Evjen is de nieuwe ster van de Eliteserien en beleefde in 2019 zijn grote doorbraak. Zijn goede prestaties leverde hem onder meer een contract bij AZ op “, zo valt te lezen in begeleidende jurytekst op de site van de Eliteserien. 


Prijsuitreiking 
De prijswinnaars worden bekendgemaakt op maandag 2 december.