Fanatisme op Oliebollentoernooi

Fanatisme op Oliebollentoernooi

Gepubliceerd op 20 december 19, 17:06

ZAANSTAD- Met de winterstop voor de deur keerden de talenten van de AZ Jeugdopleiding vrijdagmiddag allemaal nog één keer terug op het AFAS Trainingscomplex. Hier streden zij vol fanatisme om de felbegeerde beker van het Oliebollentoernooi. 

Op het toernooi nemen mixteams met spelers uit alle zes leeftijdscategorieën het tegen elkaar op. Ook was er een team bestaande uit trainers en specialisten. ''We kwamen een stukje conditie en techniek tekort'', zegt topsportbegeleider Bart Heuvingh. ''Maar we hebben het best goed gedaan. Ik heb zelf nog twee assists gegeven en een goaltje gemaakt. Vol in het zijnet, lekker.” De trainers komen niet voorbij de poulefase. 

Live commentaar
Het toernooi wordt in goede banen geleid door omroepers Mees Adrichem en Julian van Rijsdam. Het duo van AZ Onder 13 wordt hierin zo nu en dan bijgestaan door Ovando Hoever van Onder 17, die de wedstrijden soms zelfs van live commentaar voorziet. 

Goaltune
''We gaan bij de finale ook de doelpuntenmakers omroepen'', vertelt Adrichem. ''We weten alleen nog niet hoe de goaltune werkt.'' De eindstrijd tussen Team Manchester City en Team Liverpool eindigt echter in een doelpuntloos gelijkspel. Strafschoppen moeten voor een beslissing zorgen en deze werden beter genomen door Team Liverpool. 

Teamprestatie
Jeroen Bromet, James Bartele, Julian Oerip, Fons Gemmel, Maxim Dekker, Bayron Strijdonck, Tycho de Wit, Teun Gijselhart, Jesse Larooi, Loek Postma en Roshylo Eind mochten de beker omhoog houden. ''Dit hebben we lekker gedaan'', jubelt Strijdonck. ''Een echte teamprestatie.''

Winterstop
Voor de AZ Jeugdopleiding is de winterstop nu officieel begonnen. Na de jaarwisseling spelen alle jeugdteams van AZ om de landstitel.