Jong AZ onderuit in Den Bosch

Gepubliceerd op 28 september 18, 21:50
DEN BOSCH- Jong AZ heeft vrijdag op bezoek bij FC Den Bosch een 3-1 nederlaag geleden. In Stadion De Vliert wist de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk een vroege achterstand, ondanks een licht overwicht, niet te repareren.

Net als een week eerder bij RKC Waalwijk (2-2) keek Jong AZ vroeg tegen een achterstand aan. Nadat Rauno Sappinen al de lat had geraakt, profiteerde de Estse spits een minuut later van een fout van doelman Jasper Schendelaar. De beloften groeiden na het doelpunt in de wedstrijd en waren in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij, al werd dit overwicht pas in de laatste tien minuten voor rust omgezet in kansen.

Millimeters
Tweemaal werd het Bossche doel onder vuur genomen door de vanaf rechts regelmatig gevaar stichtende Vince Gino Dekker, maar Ferdy Druijf was het dichtst bij de gelijkmaker. De topscorer speelde Owen Wijndal op links vrij en zag de mee opgekomen vleugelverdediger een scherpe voorzet geven, maar kwam enkele millimeters tekort om de bal binnen te knikken.

Kanteling
Na rust kantelde het spelbeeld in het voordeel van de gastheren. Schendelaar moest al snel een belangrijke redding verrichten, maar kreeg binnen het uur wel de 2-0 om de oren. Sven Blummel rondde een voorzet af. Via Mauro Savastano, Druijf, Dekker en Henri Weigelt waren er kansen op de aansluitingstreffer, maar de Alkmaarse goal viel pas nadat Imrane Oulad Omar van grote afstand de 3-0 had binnen geschoten. Druijf redde vlak voor tijd de met een rake vrije trap.

Stam: ‘Geven niet thuis’
“Den Bosch laat in de eerste helft het balbezit aan ons”, zag Stam “Dat levert ons een aantal kansen op via Druijf en Dekker, die er niet ingaan. Je gaat dan door een vroege fout van Schendelaar met een achterstand de rust in. Klote voor hem en het team, want hij is goed begonnen aan het seizoen. In de rust bespreken we hoe we de wedstrijd alsnog naar ons toe kunnen trekken, maar geven vervolgens niet thuis. We dachten hier een goed resultaat te kunnen boeken, geven de goals echter te makkelijk weg en maken onze eigen kansen niet af. Dan wordt het moeilijk. Een zeer teleurstellende avond voor Jong AZ.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Den Bosch – Jong AZ 3-1 (1-0)
Eerste Divisie

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Nicolás Romat, Sam Kersten, Stefan Velkov (46. Leo Väisänen), Jordy van der Winden; Kevin Felida, Stefano Beltrame, Danny Verbeek (77. Julián Marchioni); Sven Blummel, Rauno Sappinen, Albin Gashi (46. Imrane Oulad Omar).
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Mauro Savastano, Henri Weigelt, Joris Kramer, Owen Wijndal; Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Kenzo Goudmijn (70. Jelle Duin); Vince Gino Dekker (70. Mees Kaandorp), Ferdy Druijf, Tijjani Reijnders.

Scoreverloop: 7. Sappinen 1-0, 58. Blummel 2-0, 75. Oulad Omar 3-0, 86. Druijf 3-1.
Gele kaarten: Verbeek, Weigelt (FC Den Bosch), Hoedemakers (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Gerrets.
Toeschouwers: 2.387.

Foto's: Orange Pictures / Bert van Berkum