Jong AZ met Stengs naar punt

Gepubliceerd op 19 oktober 18, 21:48
DORDRECHT- Calvin Stengs heeft vrijdag voor het eerst in ruim een jaar een officiële wedstrijd gespeeld. De van een knieblessure herstelde aanvaller speelde in Dordrecht een uur mee met Jong AZ. Het duel eindigde in 1-1.

Jong AZ ging ronduit dramatisch van start. Léon Bergsma wist in de eerste minuut een goal van Jeremey Cijntje te voorkomen, kort daarna was het via Savvas Mourgos alsnog raak. Na het zwakke begin herpakten de Alkmaarders zich enigszins, met mogelijkheden voor Ferdy Druijf tot gevolg. Hij schoot een vrije trap rakelings over en kwam oog in oog met Bryan Janssen te staan na een sterke aanname op een steekpass van Tijjani Reijnders. De keeper tikte het schot echter naast.

Stengs
Halverwege het eerste bedrijf nam ook Stengs het Dordtse doel onder vuur. Zijn inzet werd met moeite gekeerd. Even later leidde een actie van de van langdurig blessureleed teruggekeerde aanvaller wel tot een doelpunt. Stengs kwam van rechts het strafschopgebied binnen en werd geblokt, waarna scheidsrechter Vermeire naar de stip wees. Druijf profiteerde. De topscorer van de Eerste Divisie schoot vanaf elf meter zijn elfde goal van het seizoen binnen.

Vizier
In het tweede bedrijf daalde het niveau van de wedstrijd. Vooral Jong AZ wist nog maar nauwelijks gevaar te stichten en mocht van geluk spreken dat Dordtenaren Renny Smith, Oussama Zamouri en Siebe Schets het vizier niet op scherp hadden staan. De bezoekers deelden speldenprikjes uit via Vince Gino Dekker, maar maakten geen moment aanspraak op de winst.

Vonk: ‘Blij met rentree Calvin’
“We zijn heel blij met de rentree van Calvin”, zei Vonk. “Het spel waren wij minder tevreden over. We begonnen wederom slecht en bij de 1-0 ging veel mis. Ook in de verdere openingsfase hadden wij het moeilijk. Uiteindelijk speelden we steeds beter positiespel en dwongen we de gelijkmaker af. Helaas zijn we nog niet in staat dat twee helften vol te houden. Dat zien we ook hier en dat is een proces waar we middenin zitten. We tonen karakter door met vier A-junioren een punt uit het vuur te slepen, maar we zijn niet tevreden over het spel aan de bal.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Dordrecht - Jong AZ 1-1 (1-1)
Eerste Divisie

Opstelling FC Dordrecht: Bryan Janssen; Lewis Montsma, Daniël Breedijk, Maarten Peijnenburg, Brandon Ormonde-Ottewill; Antonio Stankov, Renny Smith, Thomas Kok; Savvas Mourgos, Jeremy Cijntje, Oussama Zamouri (81. Siebe Schets).
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Henri Weigelt, Léon Bergsma, Justin Bakker, Mauro Savastano (62. Justin de Haas); Mees Hoedemakers, Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn; Calvin Stengs (60. Mees Kaandorp), Ferdy Druijf, Vince Gino Dekker (75. Peer Koopmeiners).

Scoreverloop: 2. Mourgos 1-0, 35. Druijf 1-1 (pen.).
Gele kaarten: Janssen, Ormonde-Ottewill, Zamouri, Montsma (FC Dordrecht), Hoedemakers, De Haas (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Vermeire.

Foto's: Soccrates Images / Orange Pictures