Onnodige nederlaag AZ Onder 11

Gepubliceerd op 29 september 18, 11:42
UTRECHT- AZ Onder 11 heeft zaterdag een onnodige nederlaag geleden. Het Twin Games-duel (8 vs. 8) bij FC Utrecht eindigde in 9-6. Trainer Dennis Zwagerman: "Ik hoop dat dit voor onze jongens een heel goede leerwedstrijd is geweest."

“Wij dachten als groep een stap te hebben gemaakt in ons gedrag”, vertelde Zwagerman na het verlies op Sportcomplex Zoudenbalch. “Dan hebben we het over lef tonen, hard werken, uitblinken en doorzetten. Daarin gaven wij vandaag niet thuis, terwijl dit wel de norm is bij AZ. Het zijn vereisten om wedstrijden goed te spelen en te winnen.”

Van links naar rechts
De oefenmeester zag zijn ploeg een wisselvallig duel spelen in de Domstad. “We hebben afgelopen week getraind om in het aanvallen op links te beginnen, op rechts te eindigen en vice versa, om vervolgens voor de goal te komen, kansen te creëren en goals te maken. Daarin wisselden wij goede en minder goede momenten af. Zo vergaten wij een aantal keer te scoren.”

Leerwedstrijd
Zwagerman was ook kritisch op de prestaties van zijn ploeg in defensief opzicht. “In het één-tegen-één-verdedigen zijn wij nog niet technisch vaardig genoeg. En we moeten de duels vooral ook niet ondergaan, maar juist agressiever verdedigen. Ik hoop dan ook dat dit voor de jongens een heel goede leerwedstrijd is geweest.”

Onnodig
“De wedstrijd van vandaag maakt mooi duidelijk dat als je niet hard werkt en doorzet, je ook niet tot het spel kan komen dat we bij AZ graag spelen. Dat is ook de reden waarom we hier een onnodige nederlaag lijden. Dit is al met al een leerzame ervaring die onze jongens – die nu een paar maanden in de AZ Jeugdopleiding spelen – meenemen in het proces. Maandag geven we weer een vervolg aan de verdere ontwikkeling op het trainingsveld.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 11 – AZ Onder 11 9-6
Twin Games

Wedstrijdselectie AZ: Finn Molenaar, Mees Kout, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Quincy Lede, Rayan Zekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers, Toby Jefferies.