AZ Onder 13 toont veerkracht in Utrecht

Gepubliceerd op 06 oktober 18, 11:57
UTRECHT- AZ Onder 13 heeft zaterdag in een doelpuntrijk treffen met FC Utrecht aan het langste eind getrokken. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom kwam al snel op een 2-0 achterstand, maar boog de achterstand om in een 3-4 overwinning.

De Domstedelingen gaven in de openingsfase veel druk in de as van het veld. Dit resulteerde na een kwartier in de openingstreffer van Jahlani Fonteni toen de Alkmaarse defensie met een combinatie door het midden te kijk werd gezet. Het tweede Utrechtse doelpunt viel al een minuut later op een haast identieke wijze. D'jeandreau Angela maakte er 2-0 van.

Voortouw
Peetoom greep in en bracht Yoël van den Ban en Deacon van der Klaauw binnen de lijnen. AZ nam hierna het voortouw en kwam via Van den Ban op 2-1. De invaller was na de onderbreking ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker, toen hij een voorzet van Jasper Hartog afrondde. De assistgever zette zijn ploeg hierna vanaf elf meter op voorsprong, waarna Melle Roede er 2-4 van maakte. De gastheren maakten het in de slotfase nog spannend, maar kamen niet verder dan 3-4.

Peetoom: 'Het spel was niet top'
"De invallers lieten het spel onze kant op vallen", vond Peetoom. "Na de 2-1 waren wij de bovenliggende partij en hadden we eigenlijk al veel eerder op 2-2 moeten komen. We speelden in de tweede helft best aardig, al kwam dat ook doordat FC Utrecht erg inzakte. Daardoor konden wij het spel naar onze hand zetten. We hebben uiteindelijk gewonnen, maar het spel was niet top en ik miste na afloop de ontlading bij de jongens. Het leek bijna alsof ze niet blij waren met de overwinning."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 13 – AZ Onder 13 3-4 (2-1)

Opstelling AZ: Freek Entius; Pascal Metselaar (31. Elias Hazir), Jesper Zwart, Jeen Haanstra, Rafie Benzzine; Kasper Boogaard (13. Jason Sharma), Melle Roede, Julian Oerip (31. Boogaard); Jasper Hartog, Kiani Inge (17. Yoël van den Ban), Justin Schlaman (17. Deacon van der Klaauw).

Scoreverloop: 15. Fonteni 1-0, 16. Angela 2-0, 20. Van den Ban 2-1, 41. Van den Ban 2-2, 47. Hartog (pen.) 2-3, 52. Roede 2-4, 53. Snel 3-4.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger