Jong AZ knokt zich terug bij Volendam

Gepubliceerd op 10 augustus 18, 21:18
VOLENDAM- Jong AZ heeft in het laatste oefenduel voor de competitiestart een 3-3 gelijkspel bij FC Volendam behaald. In het Kras Stadion keek de ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam halverwege tegen een 3-1 achterstand aan, maar Vince Gino Dekker stelde orde op zaken.

Bij de eerste de beste kans van de wedstrijd was het direct raak. Rodney Antwi werd op links aangespeeld door Teije ten Den en schoot beheerst langs keeper Rody de Boer. In de tien minuten die volgden was het wederom rustig rond beide doelgebieden, maar toonde Volendam zich uiteindelijk wederom zeer effectief door ook de tweede kans te benutten. Nu kopte Antwi binnen uit een hoekschop.

Rotariu
De 3-0 was met kansjes voor Joey Veerman en Ten Den dichterbij dan 2-1, maar toch verscheen die laatste stand na een klein halfuur op het scorebord. Dorin Rotariu kwam vanaf rechts naar binnen en liet met een strakke uithaal Jordi van Stappershoef kansloos. Volendam herstelde de marge van twee echter razendsnel. De Boer redde nog goed op een schot van Kevin Visser, maar moest een antwoord schuldig blijven op een inzet van Antwi. Hij maakte zo zijn derde goal van de avond.

Dekker slaat toe
De beloften kwamen beter uit de kleedkamer en kregen al rap een aardige kans via Kai Koreniuk, al was vervolgens ook Volendam gevaarlijk. Martijn Kaars schoot via De Boer op de lat. Dekker deed hetzelfde met een gevoelige stift, alvorens de invaller alsnog scoorde. De linksbuiten speelde zijn man uit en haalde van afstand verwoestend uit: 3-2. Enkele minuten later maakte hij ook gelijk. Nu schoot Dekker raak na op topsnelheid het halve veld overbrugd te hebben.

Vonk: ‘Maximaal bevraagd’
“Met de manier waarop je hier de goals weggeeft, laat je zien echt een Jong-ploeg te zijn”, oordeelde Vonk. “Door de aangescherpte regels voor beloftenteams kunnen we dit seizoen geen gebruik meer maken van oudere spelers, dus de jongeren moeten opstaan. We moeten hier dan ook van leren. Gelukkig gaan we na rust wél scherp de duels in, zetten we compact bij elkaar staand hoog druk en maken we via Gino twee prachtgoals. We zijn hier maximaal bevraagd en duidelijk is dat een aantal zaken nog beter moeten. Daar gaan we keihard aan werken met elkaar.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam – Jong AZ 3-3 (3-1)
Oefenduel

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Henri Weigelt (64. Levi Opdam), Joris Kramer, Mauro Savastano; Tijjani Reijnders, Mees Hoedemakers, Kenzo Goudmijn (64. Mees Kaandorp); Dorin Rotariu (46. Kai Koreniuk), Ferdy Druijf (64. Jelle Duin), Mohamed Taabouni (46. Vince Gino Dekker).

Scoreverloop: 7. Antwi 1-0, 16. Antwi 2-0, 28. Rotariu 2-1, 32. Antwi 3-1, 63. Dekker 3-2, 70. Dekker 3-3.

Foto's: Orange Pictures / Fred Rotgans