Veerkrachtig AZ Onder 14 pakt punt

Gepubliceerd op 03 november 18, 13:33
ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag een punt overgehouden aan het bezoek aan Feyenoord. De ploeg van trainer Bram Berkhout kwam in de topper met 2-0 achter, maar toonde veerkracht en doorzettingsvermogen door zich in de slotfase terug te knokken naar 2-2.

In september opende AZ Onder 14 de competitie in eigen huis tegen Feyenoord. Het duel van deze zaterdag in de havenstad vertoonde opvallende gelijkenissen met het treffen in Zaanstad van toen. Ook destijds sloeg Feyenoord halverwege de eerste helft tweemaal toe en zetten de Alkmaarders het na rust recht.

Feyenoord op voorsprong
Op Sportcomplex Varkenoord opende Antoni Milambo na iets meer dan twintig minuten spelen de score. De ook in de heenwedstrijd trefzekere Rico Speksnijder verdubbelde de marge drie minuten later. Feyenoord hield de 2-0 voorsprong tot een kwartier voor het einde vast.

Spanning terug
AZ gaf de moed niet op en bleef zoeken naar de aansluitingstreffer, ook toen die in de eerste twintig nog altijd niet was gevallen. Het was uiteindelijk Jayden Addai die de spanning helemaal terug bracht. Hij maakte er een kwartier voor tijd 2-1 van. Een kleine tien minuten later viel ook de gelijkmaker. Nu scoorde Teun Gijselhart.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 14 - AZ Onder 14 2-2 (2-0)

Opstelling AZ:
Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud, Enoch Mastoras, Tom Carbaat; Teun Gijselhart, Ezra Punselie (65. Adam Ait Ali Oulhaj), Ilias Splinter (41. Kees Smit); Giuseppe Boussetta (55. James Bartele), Anthony Smits, Jayden Addai.

Scoreverloop: 21. Milambo 1-0, 24. Speksnijder 2-0, 56. Addai 2-1, 63. Gijselhart 2-2.