AZ Onder 15 onderuit in Rotterdam

Gepubliceerd op 03 november 18, 13:50
ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag een nederlaag geleden bij Feyenoord. De Rotterdammers waren met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Michael van Zijtveld, die het duel besloot met tien man.

Op Sportcomplex Varkenoord werd in het eerste bedrijf niet gescoord, maar daar kwam niet ver na rust verandering in. Jamal Ourhris zorgde ervoor dat Wout Blaauboer de bal uit het net moest vissen. AZ moest dus in de achtervolging en ging met succes op zoek naar de gelijkmaker. Bayron Strijdonck liet de 1-1 aantekenen.

Op zoek
Feyenoord had echter al snel een nieuwe voorsprong te pakken, toen de bal na een klein uur spelen op de stip ging. Ilyas El Moussaoui benutte de penalty. De Alkmaarders gingen in de slotfase nog wel op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar wisten deze niet te forceren. In de slotminuten werd de middag voor Tymen Niekel extra vervelend: de middenvelder kreeg rood.

Van Zijtveld: ‘Liepen achter de feiten aan’
“We liepen in deze wedstrijd achter de feiten aan”, constateerde Van Zijtveld. “Na de 1-0 komen we wel terug tot 1-1 en ook na de 2-1 gingen we op zoek, maar we maakten geen aanspraak op de zege. We leverden vandaag niet de kwaliteit die nodig is om het spel te spelen dat wij voor ogen hebben.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 15 - AZ Onder 15 2-1 (0-0)

Opstelling AZ: Wout Blaauboer; Sem Dekkers, Daniël Beukers, Maxim Dekker (67. Spike Boersen), Jesse Buurmeester (26. Aethan Yohannes); Dave Kwakman (65. Tom Kerssens), Wouter Goes, Lewis Schouten, Tymen Niekel; Jayen Gerold (26. Mauro Zijlstra), Bayron Strijdonck (65. Ro-Zangelo Daal).

Scoreverloop: 42. Ourhris 1-0, 53. Strijdonck 1-1, 59. El Moussaoui 2-1.