Fishlock en Culvin verlaten AZ

Gepubliceerd op 31 januari 11, 00:00
ALKMAAR- De AZ Vrouwen moeten het in het restant van het seizoen stellen zonder Jessica Fishlock (24) en Alexandra Culvin (27). Beide speelsters zetten hun loopbaan voort bij het Engelse Bristol Academy, waar ze een contract voor twee seizoenen tekenen.

Fishlock speelt sinds medio 2008 in Alkmaar en werd sindsdien twee keer landskampioen. Daarvoor speelde de blonde middenvelder ook voor haar nieuwe werkgever. Linksback Culvin is bezig aan haar eerste seizoen bij AZ en kwam afgelopen zomer over van Everton FC. Het vrouwenteam van Bristol Academy start in april aan de nieuw op te zetten profcompetitie.

Fishlock: 'Het was now or never'

"Bristol zou ons eigenlijk na dit seizoen overnemen", reageert Fishlock. "De club wilde ons echter al eerder hebben. Het was now or never. Het was heel stom geweest om dit aanbod te weigeren. Ik ben heel blij, maar heb wel mixed feelings. AZ heeft me heel goed opgevangen en is er altijd voor me geweest. Ik heb me de afgelopen jaren enorm ontwikkeld als speelster en persoon."

Koster

AZ tracht international Daphne Koster aan de selectie van trainer Ed Engelkes toe te voegen. Koster verliet AZ vorig seizoen voor een Amerikaans avontuur bij Sky Blue FC.