Flashback: titelfeest van Jong AZ

Flashback: titelfeest van Jong AZ

Gepubliceerd op 02 april 20, 10:13

ZAANSTAD- Deze donderdag is het drie jaar geleden dat Jong AZ de kampioensschaal van de Tweede Divisie overhandigd kreeg. De beloftenploeg vol toptalenten pakte op zeer overtuigende wijze de titel en dwong promotie naar het betaald voetbal af. Tijd voor een kleine herbeleving van de feestvreugde van toen.

Officieel kampioen
Zonder zelf in actie te komen weet de ploeg van Martin Haar en Kenneth Goudmijn op zaterdag 1 april al dat het de titel niet meer kon ontgaan. De Treffers, de laatst overgebleven concurrent op het hoogste amateurniveau, laat op bezoek bij Barendrecht namelijk een steek vallen: 2-2. De eerste reactie vanuit het AZ-kamp komt van Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Pantelis Hatzidiakos.


Zevenklapper
Een dag later, zondag 2 april, voorziet Jong AZ het kampioensfeestje van extra glans. Wat heet: op een zonovergoten AFAS Trainingscomplex wordt VVSB met maar liefst 7-0 verslagen. De zevenklapper komt op het scorebord mede dankzij doelpunten van Helmer, Teun Koopmeiners, Jamie Jacobs, Stengs, Guus Til en Nick Doodeman (2x).


Feest
Na het laatste fluitsignaal krijgt aanvoerder Hatzidiakos de schaal overhandigd en kan het kampioensfeestje losbarsten. Hierbij zijn onder anderen ook de huidige A-selectiespelers Ferdy Druijf en Myron Boadu van de partij.


Vijftien jaar, zes goals
Boadu kroonde zich tot jongste doelpuntenmaker van de Tweede Divisie. Hij begon als vijftienjarige aan het seizoen en maakte op 3 september 2016 in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior Maassluis zijn eerste treffer. In totaal kwam de aanvalsleider in negen duels tot zes goals.


Wijndal
Voor de dan zeventienjarige Owen Wijndal is het de eerste officiële prijs uit zijn nog prille carrière. De linksback komt in 24 wedstrijden in actie voor Jong AZ. “Geweldig”, reageert Wijndal, die twee maanden eerder ook al zijn Eredivisie-entree maakte en zo de jongste AZ-debutant ooit werd. “We hebben het hele jaar hard gewerkt en ik ben heel trots op het team.”


Oude meester
Martin Haar gaat na afloop op de schouders en wordt door zijn spelers onder de douche gezet. Eenmaal opgedroogd reageert de oude meester voor de camera van AZ TV op het behalen van de titel in de Tweede Divisie met een voorsprong van 23 punten op de concurrentie. “Deze titel zegt veel over AZ en de jeugdopleiding van de club.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl