Flashback: opening indoorhal

Flashback: opening indoorhal

Gepubliceerd op 04 mei 20, 10:07

ZAANSTAD- Precies één jaar geleden werd de indoorhal op het AFAS Trainingscomplex in gebruik genomen. AZ Onder 16 en de leeftijdsgenoten van Real Madrid speelden destijds de allereerste wedstrijd op de binnenmat. Ook waren diverse AZ-prominenten aanwezig. Tijd voor een terugblik.

Uit de doeken
Een overdekt veld op het AFAS Trainingscomplex. In maart 2018 doet Robert Eenhoorn in de rubriek Vragen aan de Directie zijn plannen uit de doeken voor AZ's onderkomen in Zaanstad. Er moet een indoorhal komen. "Dan hoeven we tijdens vorstperiodes niet meer uit te wijken naar de verwarmde velden bij het AFAS Stadion", vertelt de Algemeen Directeur. "Het is namelijk beter als we alle faciliteiten op hetzelfde complex hebben."


Alle weersomstandigheden
En zo geschiedt. Iets meer dan een jaar later wordt de bouw van de nieuwe indoorhal voltooid. Een faciliteit die AZ de mogelijkheid geeft onder alle weersomstandigheden te trainen en zich goed leent voor de inzet van technologische hulpmiddelen. 


Onder de indruk
Op zaterdag 4 mei wordt de indoorhal in gebruik genomen. Een feestelijke dag waar ook bekende oud-AZ'ers als Kees Kist, Louis van Gaal en Co Adriaanse op afkomen. Na toespraken van Eenhoorn en Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg begeeft de toegestroomde menigte zich naar het overdekte veld. Hier wordt de indoorhal geopend door Kist, Guus Til en jeugdspeler Adam Ouaziz. Van Gaal geeft aan onder de indruk te zijn van het bouwwerk.


Real Madrid
Na de officiële opening wordt ook direct de eerste overdekte wedstrijd afgewerkt. AZ Onder 16 neemt het op tegen Real Madrid, dat speciaal voor de gelegenheid naar Zaanstad is gekomen. In de wedstrijd – die live wordt uitgezonden op het Youtube-kanaal van AZ en onder leiding staat van voormalig profscheidsrechter Dick Jol – trekken de Alkmaarders aan het langste eind. De score wordt geopend door Nick Koster, die daarmee het eerste doelpunt in de indoorhal maakt. De Madrilenen komen na rust langszij, maar de ploeg van trainer Gijs Luirink wint uiteindelijk na strafschoppen. 


AZ Vlog
Ook AZ-vlogger Timo Verbruggen is van de partij op het AFAS Trainingscomplex. In zijn video spreekt hij onder meer Eenhoorn, Van Gaal, Adriaanse en Til. Ook komen jeugdspelers Nick Twisk en Loek Postma aan het woord na hun overwinning op Real Madrid.


In beweging
Eenhoorn gaat ook voor de camera van AZ TV in op de opening van de indoorhal. Volgens de Algemeen Directeur toont het aan dat AZ in beweging is. "De club staat niet stil en dit is daar een mooi voorbeeld van. De komende jaren zal AZ in beweging blijven. Wij zijn constant op zoek naar verbeteringen, want stilstand is achteruitgang en wij willen juist vooruit.”


Aftermovie
Na een afsluitende borrel loopt het AFAS Trainingscomplex langzaam leeg. Een paar dagen later wordt de indoorhal in gebruik genomen voor trainingen van AZ-selecties. Met een aftermovie wordt teruggeblikt op een fraaie middag. 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl & Jarrik Bijsterbosch