Geen uitstel Eredivisie-duels

Geen uitstel Eredivisie-duels

Gepubliceerd op 17 november 21, 13:53

ALKMAAR- Alle duels in de Eredivisie worden tot in ieder geval zaterdag 4 december zonder publiek gespeeld. Er worden geen wedstrijden verplaatst. AZ speelt daardoor zeker twee thuisduels in een leeg AFAS Stadion.

Het demissionair kabinet kondigde vrijdag nieuwe, aangescherpte coronamaatregelen aan. AZ staat volledig achter pogingen het virus in te dammen, maar was en is wel verbaasd dat één van de maatregelen het verbieden van publiek bij voetbalwedstrijden betreft.

Verplaatsen helaas niet mogelijk
Desalniettemin gaat het tijdelijk spelen zonder fans in de stadions ervan komen. Op verzoek van de clubs lieten de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie onderzoeken of het verplaatsen van wedstrijden mogelijk is. Dat blijkt helaas niet het geval, getuige een statement van de drie partijen.

Losse tickets
De wedstrijden AZ - NEC (20 november), Vitesse - AZ (28 november) en AZ - Fortuna Sittard (2 december) worden zonder publiek gespeeld. Voor de thuisduels was de ticketverkoop al stilgelegd; deze wordt dus niet hervat. Reeds gekochte losse kaarten behouden hun waarde, kopers hiervan worden nader geïnformeerd over tegemoetkoming als er meer duidelijkheid is over het perspectief voor het wedstrijdbezoek in de rest van het seizoen 2021-2022.

Nadere info volgt
AZ hoopt dat fans weer welkom zijn in het AFAS Stadion als op 5 december Sparta Rotterdam de tegenstander is. Wanneer meer duidelijk is over het perspectief voor het bezoek van thuiswedstrijden in de Eredivisie, Conference League en KNVB Beker, worden alle betrokkenen geïnformeerd over de wijze waarop zij de wedstrijden weer kunnen bezoeken. 

Jong AZ en Youth League
Ook in de Keuken Kampioen Divisie wordt niet gesleuteld aan het programma. Jong AZ speelt daarom op 22 november zonder publiek thuis tegen FC Emmen. De poorten van het AFAS Trainingscomplex blijven ook gesloten voor het Youth League-duel met Angers SCO op 23 november.