Gelijkspel AZ Onder 11 en FC Utrecht

Gelijkspel AZ Onder 11 en FC Utrecht

Gepubliceerd op 15 december 18, 13:59

ZAANSTAD- AZ Onder 11 heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Dennis Zwagerman begon sterk en nam een voorsprong, maar wist het hoge niveau niet vast te houden. Het Twin Games-duel eindigde in 10-10.

“In de eerste twee blokjes speelden we op de manier waarop wij graag willen spelen”, zag Zwagerman. “We waren dominant aan de bal, creëerden veel kansen en maakten daaruit goals. We gaven ook weinig kansen weg en stonden na twee van de vier blokjes terecht voor. Helaas lukte dit alles in het derde en vierde blokje minder goed.”

Blij met weerstand
De jongste AZ’ers kwamen in ‘de tweede helft’ moeilijker tot kansen en hadden met name moeite om als team goed te verdedigen met ruimte in de rug. Daardoor kwamen de Domstedelingen terug in de wedstrijd en gaf de thuisploeg de winst uit handen. “Het is jammer dat we het niveau uit de eerste blokjes niet konden doorzetten, maar ik ben wel blij met de weerstand in dit soort potjes. We moeten knokken om goals te maken en voorkomen, en dat is heel leerzaam.”

‘Worden wekelijks beter’
Zwagerman zag in de eerste seizoenshelft een duidelijke groei bij zijn spelers. “We worden wekelijks beter, individueel en als team. Het is echt genieten om te zien hoe hard de mannen bezig zijn met trainen en hun eigen ontwikkeling. Natuurlijk vallen daarin nog voldoende stappen te maken, maar ze zijn onwijs goed bezig en ik ben al benieuwd hoe we straks uit de winterstop komen. Nu eerst even twee weken ontspannen en met familie zijn, daarna zetten we onze opwaartse lijn hopelijk voort.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 11 - FC Utrecht Onder 11 10-10

Twin Games

Selectie AZ: Finn Molenaar, Mees Kout, Adam Ouaziz, Anton Agafonov, Cameron Fernie, Gijs Groot, Jay Lunes, Joris Eijssen, Kick Ooms, Massimiliano Frassino, Mats Nijman, Quincy Lede, Rayan Zekri, Sam Berends, Sander van Westbroek, Senna van Elst, Taecke van Dam van Isselt, Ties Kemna, Timme Elffers, Toby Jefferies.