Gelijkspel AZ Onder 15 in Utrecht

Gelijkspel AZ Onder 15 in Utrecht

Gepubliceerd op 13 april 19, 16:08

UTRECHT- AZ Onder 15 heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld begon zeer matig aan het duel in de Domstad en voorkwam in een sterke tweede helft een nederlaag. 

Aan de kant van AZ zakten in de eerste helft enkele spelers door de ondergrens. Het zorgde ervoor dat het volledige team niet naar behoren kon functioneren en een bijzonder zwakke eerste helft op de mat werd gelegd. De thuisploeg kon dankzij een Alkmaarse fout ook al vroeg de score openen. AZ creëerde ondanks matig spel wel wat kansen en zag een goals wegens vermeend buitenspel afgekeurd worden.

Ander gezicht
Halverwege greep Van Zijtveld in. Hij wisselde tweemaal en liet zijn ploeg naar een andere formatie schakelen. AZ speelde hierna dynamischer en toonde een totaal ander gezicht. De bezoekers waren zeer dominant en het wachten was op de gelijkmaker. Deze bleef echter heel lang uit. Utrecht leek de zege over de streep te trekken, totdat in blessuretijd Daniël Beukers toch nog de 1-1 binnen kopte.

Van Zijtveld: 'Eerste helft zeer teleurstellend'
"In de eerst helft haalden een paar spelers hun niveau niet", zag Van Zijtveld. "En dat had invloed op het hele team, dat zeer onsamenhangend speelde. In de tweede helft hadden wij onze zaken veel beter op orde, maar het zoals wij voor rust voor de dag kwamen kan echt niet. We speelden zonder energie en totaal niet zoals wij dat voor ogen hebben. Het was zeer teleurstellend."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 15 - AZ Onder 15 1-1 (1-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester (59. Milan Merkx); Job Kalisvaart (59. Jayen Gerold), Tom Kerssens (36. Lewis Schouten), Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal (50. Daniël Beukers), Tymen Niekel, Bayron Strijdonck (36. Aethan Yohannes).

Scoreverloop: 5. FC Utrecht 1-0, 70+1. Beukers 1-1.

Wedstrijd

1
0117 Landelijke Onder 15 competitie (voorjaar A-cat)
FC Utrecht - AZ
zaterdag 13 apr 2019, 14:00
Wedstrijd informatie
1