Gemeente stelt € 10 miljoen beschikbaar voor nieuw dak

Gepubliceerd op 29 mei 20, 12:59

ALKMAAR- De Gemeente Alkmaar stelt een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Dit doet de gemeente in de vorm van een lening of garantie. Vorige week maakte AZ bekend dat het een akkoord heeft bereikt met de aannemer.

Het college van B&W hecht veel waarde aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en de regio. Daarnaast onderkent de gemeente de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen. Voor het college voldoende reden om het verzoek van AZ voor een lening of een garantie van € 10 miljoen voor het nieuwe dak van het stadion aan de gemeenteraad voor te leggen.

Steun
"Geweldig dat de gemeente ons in deze turbulente tijd op deze manier wil ondersteunen", reageert AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. "Door de bouw van het nieuwe dak zetten we als club een grote stap vooruit. We kunnen onze fans en zakelijke relaties straks weer een veilig, modern en comfortabel onderkomen bieden. De uitstraling van ons nieuwe stadion past bij een mooie stad als Alkmaar."

Toekomst
“Met het instorten van het dak en de Corona-crisis krijgt AZ nu twee stevige tegenvallers te verwerken. Als wij kunnen bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ, dan vind ik dat we daar voor moeten gaan", aldus Pieter Dijkman, projectwethouder van de gemeente Alkmaar.

Voorstel
Het voorstel van het college komt eerst aan de orde in de commissie Bestuur en Middelen van juni. Vervolgens wordt het voorstel in de raadsvergadering van 25 juni 2020 behandeld.

Updates
AZ houdt je de komende maanden op de hoogte met updates over de bouwplannen en de voortgang.