Gemeenteraad unaniem akkoord over lening voor nieuw dak

Gemeenteraad unaniem akkoord over lening voor nieuw dak

Gepubliceerd op 29 juni 20, 20:20

ALKMAAR- Het voorstel van de Gemeente Alkmaar om een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion, is maandagavond unaniem aangenomen tijdens de raadsvergadering. Dit bedrag ontvangt AZ in de vorm van een lening, waar de gemeente garant voor staat.

Het college van B&W hecht veel waarde aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en de regio. Daarnaast onderkent de gemeente de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen. Dit was voor het college voldoende reden om het verzoek van AZ voor een lening of een garantie van € 10 miljoen voor het nieuwe dak van het stadion aan de gemeenteraad voor te leggen.

Eenhoorn: ‘Grote stap vooruit’
"Zoals eerder gemeld, zijn we ontzettend blij dat de Gemeente Alkmaar ons op deze manier wil steunen", zei AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn."De bouw aan het nieuwe dak is inmiddels begonnen en daarmee zetten we als club een grote stap vooruit."


Dijkman: ‘Mooi en veilig stadion’
“Met het instorten van het dak en de Corona-crisis kreeg AZ twee stevige tegenvallers te verwerken. Wij kunnen met deze steun bijdragen aan een mooi en veilig stadion voor de vele voetballiefhebbers en daarmee ook aan de toekomst van AZ,” reageerde Pieter Dijkman, projectwethouder van de gemeente Alkmaar, eerder al.