Gerbrands: ‘De grote massa is tevreden’

Gepubliceerd op 14 november 13, 11:03
ALKMAAR- Nadat Earnest Stewart in de vorige editie van de rubriek Vragen aan de directie inging op een vraag over investeringsmaatschappijen, geeft Toon Gerbrands deze week antwoord op een supportersvraag over de voetbalklapper: “Louis van Gaal vroeg waar hij was gebleven.”

Ik kom nu al een aantal seizoenen bij AZ, maar wat mij erg stoort zijn de voetbalklappers. De Ben Side is er ook vaak minder goed door te horen. Als ik via de televisie naar AZ kijk, hoor ik de hele tijd de klappers. Hoe staat u ervoor in deze situatie? (Joost Singerling, Castricum) 
“Wat dit betreft hanteren wij het principe van ‘wisdom of the crowd’; in het Nederlands vertaald naar ‘wijsheid van de massa’. Een redelijk fanatiek gedeelte van ons publiek maakt van zichzelf flink lawaai in het stadion. Dat deel is tegen de voetbalklapper. Op forumavonden met supporters zeggen ze dat ook altijd tegen ons. Het is een terugkomend issue. Wij houden zeker onze oren naar deze mensen gericht, want zij staan er in goede en slechte tijden. Uit Eredivisie-onderzoek is echter gebleken dat slechts vijf tot tien procent van onze bezoekers tegen de klapper is. De grote massa, die zich niet roert tijdens forumavonden, is erg tevreden over de klapper. Er zijn veel mensen die alle exemplaren sparen. Ook voor sponsoren is de klapper een mooi medium om te adverteren. Je ziet de klapper door heel Europa zijn intrede doen. We hebben in de afgelopen jaren een aantal wedstrijden zonder klapper afgewerkt. Toen was het vrij stil in het stadion. Buiten het fanatieke gedeelte op de Ben Side laat ons publiek zich minder horen. Na zo’n klapperloze wedstrijd vroeg Louis van Gaal zelfs waar het ding was gebleven. Hij vond de klapper voor een goede sfeer zorgen.”

Ook een vraag?
Heb jij ook een interessante en vooral originele vraag aan Gerbrands of Stewart? Mail dan je vraag onder vermelding van je naam en woonplaats naar . Wie weet komt jouw vraag op AZ.nl of in de tweewekelijkse AZ-bijlage in de papieren uitgaven van Rodi Media aan de orde. De meest originele vraag wordt aan het eind van het seizoen beloond met een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - Feyenoord op zaterdag 3 mei om 18:45 uur in het AFAS Stadion.