Gerold tekent eerste profcontract

Gerold tekent eerste profcontract

Gepubliceerd op 26 september 23, 19:01

ALKMAAR- Jeugdspeler Jayen Gerold heeft dinsdag zijn eerste contract bij AZ ondertekend. De negentienjarige vleugelaanvaller - die dit seizoen deel uitmaakt van Jong AZ - zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2025. 

Gerold kwam in 2015 over van AVV Zeeburgia en sloot aan bij AZ Onder 12. Het afgelopen seizoen speelde hij het merendeel van zijn wedstrijden in de Onder 18-selectie, waarmee hij de KNVB Beker veroverde. Ook behoorde hij tot het team dat historie schreef met het winnen van de UEFA Youth League. Gerold kwam in de finale tegen Hajduk Split (5-0 zege) als invaller binnen de lijnen. 

Profdebuut
Op 6 maart maakte Gerold zijn debuut op profniveau. In het thuisduel met Willem II (2-2) werd hij in de slotfase gebracht. Niet veel later was hij al goed voor de assist op de late gelijkmaker van Jayden Addai. Tot dusver kwam hij driemaal in actie voor de beloftenploeg. 

Suriname
Naast de verrichtingen bij AZ werd Gerold in juni 2022 jeugdinternational van Suriname. Hij werd opgeroepen voor drie kwalificatieduels voor de CONCACAF Gold Cup en had direct een basisplaats. 

Gerold: 'Nog meer gaan brengen'
"Dit eerste contract zorgt natuurlijk voor een trots gevoel", vertelt Gerold. "Ook spreekt de club hiermee zijn vertrouwen in mij uit. Ik ben op jonge leeftijd naar AZ gekomen en heb hier de laatste jaren veel meegemaakt. Dat waren mooie, maar soms ook moeilijke momenten. Daarvan heb ik veel geleerd en het heeft ervoor gezorgd dat ik een sterker karakter kon vormen. Als speler heb ik een goed inzicht ontwikkeld, waardoor ik herken waar en wanneer ik acties kan maken. Daarin zet ik steeds meer stappen. Ook zorg ik met mijn snelheid en energie voor gevaar. Dat moet ik nog meer gaan brengen, zodat ik het team nog beter kan helpen."

Eerste goal en speelminuten
Voor de komende jaargang heeft Gerold duidelijke doelstellingen. "Ik ga nu mijn eerste volledige seizoen bij Jong AZ spelen. Mijn doel is een eerste goal op profniveau te maken en daar veel speelminuten afdwingen. Uiteindelijk wil ik natuurlijk ook meetrainen en aansluiten bij AZ 1, maar dat is voor in de toekomst."

Brandenburg: 'Sinds jonge leeftijd in de AZ Jeugdopleiding'
"Jayen is een aanvaller die een actie in huis heeft", weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Door zijn snelheid heeft hij de diepgang om ruimtes achter de verdediging te bespelen. Ook is hij technisch goed onderlegd en kan hij op meerdere posities uit de voeten. Hij speelt sinds jonge leeftijd in de AZ Jeugdopleiding, heeft al zijn debuut in het betaald voetbal gemaakt en is jeugdinternational geworden. Dat hij nu zijn eerste contract ondertekent is mooi voor hem."

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl