Geslaagd AZ O.10 Vomar Toernooi: 'Mooi om te zien'

Geslaagd AZ O.10 Vomar Toernooi: 'Mooi om te zien'

Gepubliceerd op 14 oktober 20, 17:18

ZAANSTAD- Herfstvakantie, heerlijk voetballen en kennismaken met AZ en het AFAS Trainingscomplex. Voor honderden jonge voetballers was het van zondag tot en met woensdag weggelegd tijdens het jaarlijkse AZ O.10 Vomar Toernooi.

"Het was weer een geslaagd evenement", vertelt organisator Dennis Zwagerman. "We zijn blij dat het ondanks de coronamaatregelen van vanavond gewoon door kon gaan. De spelers hadden veel plezier en waren allemaal heel fanatiek. Dat is mooi om te zien. We kunnen niet wachten om kinderen volgend jaar opnieuw de kans te geven in de herfstvakantie sportief bezig te zijn."

Goodiebag met lekkernijen
Iedere dag kwamen zestien andere clubs naar de AZ-trainingsgrond in Zaanstad. Zij maakten onderling uit wie beslag legde op de beker. Dagwinnaars AVV Zeeburgia, AS '80, Nieuw West United en FC Purmerend wonnen naast een trofee ook een rondleiding door het AFAS Stadion in 2021. Iedere deelnemer kreeg tevens van Vomar Voordeelmarkt – vanaf dit jaar naamsponsor van het toernooi – na afloop een goodiebag met lekkernijen. 


Voetbalplezier
Het vierdaagse toernooi had voetbalplezier in overvloed. De jonge spelers maakten veel fraaie acties en zorgden samen voor aantrekkelijke wedstrijden. Dat er door de coronamaatregelen geen publiek aanwezig was mocht de pret niet drukken.

Sleutelhanger
"Het ging heel goed en het was hartstikke leuk", vertelt Ensar Olekli van KVS. "Ik heb één keer gescoord. Die ging hard en strak in de hoek. Ik ben ook blij met de goodiebag. Er zitten allemaal lekkere dingen en gave sleutelhanger in."

Fan van Bizot
Ook Bas Kaptein, keeper van FC Den Helder, kijkt terug op een leuk toernooi. "We hebben een wedstrijd met 9-0 gewonnen. Zelf had ik ook een paar mooie reddingen. Het was alleen jammer dat de spelers van AZ 1 niet langs konden komen. Ik ben namelijk fan van Marco Bizot."

Positief opvallen

Wel stonden de scouts van AZ langs de lijnen, op zoek naar het nog onontdekte talent. Spelers die positief opvallen tijdens het toernooi maken kans gevraagd te worden voor de AZ Voetbalschool in de Regio, het voortraject van de AZ Jeugdopleiding. Hoog niveau ontwikkelen
De AZ Voetbalschool in de Regio is de samenwerking tussen de AZ Jeugdopleiding en amateurverenigingen. Jeugdige voetballers blijven hierbij lid van hun eigen club, maar trainen iedere zondag onder de hoede van AZ-specialisten. Zo kunnen zij zich een jaar lang op hoog niveau ontwikkelen zonder prestatiedruk en het verlies van vele reisuren.

Samenwerking
Voor deelnemers en hun familieleden is het AZ O.10 Vomar Toernooi een mooi moment om kennis te maken met het AFAS Trainingscomplex. Amateurverenigingen kunnen zich niet aanmelden voor het toernooi. AZ nodigt zelf clubs uit die een samenwerking hebben met de AZ Voetbalschool. De volgende editie is in de herfst van 2021.

Foto's: AZ Media / Mitchell Burger & Sven Bersee