Goede generale Maccabi

Gepubliceerd op 25 november 13, 10:06
ALKMAAR- AZ is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Shakhter Karagandy (Kazachstan), Maccabi Haifa (Israël) en PAOK Saloniki (Griekenland). Op AZ.nl houden we voor je bij hoe onze tegenstanders het in hun vaderlandse competities doen. Bekijk het overzicht.

Maccabi Haifa
De komende Europese tegenstander van AZ (donderdag, 19:00 uur) vertrekt met een goed gevoel naar Alkmaar. De club won zondagavond in Tel Aviv met 2-4 van het hoger geklasseerde Hapoel. De Maccabi treffers kwamen op naam van Ilic (eigen doelpunt), Rayo, Turgeman en Abuhatzira. Ondanks deze uitoverwinning blijft Maccabi in de middenmoot steken: achtste. De achterstand op koploper Maccabi Tel Aviv bedraagt negen punten.

Shakhter Karagandy
De competitie in Kazachstan is drie weken geleden geëindigd. Shakhter Karagandy is vierde geworden en legde vanwege de bekerwinst beslag op een Europees ticket.

PAOK Saloniki
Onze Griekse opponent won zondag thuis van laagvlieger (17e) Aris Saloniki: 3-1. De nummer twee op de ranglijst kwam na een uur op achterstand maar poetste deze in de laatste twintig minuten weg. De Spanjaard Lucas was de grote man bij PAOK door een treffer en assist op zijn naam te schrijven.