Goede jaarafsluiting AZ Onder 15

Gepubliceerd op 14 december 13, 14:32
ALKMAAR- AZ Onder 15 heeft zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd in 2013 gewonnen. De ploeg van trainer Paul Brandenburg was veel sterker dan FC Groningen C1 en won op bezoek bij de Noorderlingen met 1-5.

Waar het Onder 15 de laatste twee weken niet lukte om het net te vinden, was het in Groningen zaterdag snel raak. Na zes minuten spelen opende Niels Butter op prachtige wijze de score na een voorzet van Jasper ter Heide. Het bleek de aanzet naar meer doelpunten, hoewel die pas in de tweede helft zouden vallen.

Dotten
Brandenburg zag zijn ploeg in de eerste helft vergeten FC Groningen echt pijn te doen. "We hebben voor rust een stuk of vijf dotten van kansen gehad, maar we vergeten te scoren", wist de coach. Aan de andere kant had FC Groningen kort na rust aan één moment genoeg om op gelijke hoogte te komen. Een verkeerde inschatting van Bilal Bayazit werd genadeloos afgestraft.

Oxfoort
De goed spelende Kelvin Oxfoort stelde vervolgens orde op zaken. De rechtervleugelverdediger zag zijn rush eindigen in de 1-2. "Wij hebben in de tweede helft de leermomenten van voor rust goed meegenomen en FC Groningen pijn gedaan", analyseerde Brandenburg. Het sterke Onder 15 liep dan ook uit naar een ruime overwinning. Owen Wijndal was attent na een corner. De sterk ingevallen Des Kunst zorgde voor de 1-4 en de assist bij de laatste treffer van Sam Aarts.

Organisatie
Brandenburg kon na afloop niet anders dan tevreden zijn over het vertoonde spel. "Onze organisatie was vandaag uitstekend. We veroverden keer op keer de bal, om vervolgens over te gaan in de aanval. We hebben goed de ruimtes achter de verdediging van de tegenstander bespeeld en heel veel kansen gecreëerd. We hadden alleen nog meer moeten scoren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Groningen C1 - AZ Onder 15 1-5 (0-1)

Opstelling AZ Onder 15:
Bilal Bayazit; Kelvin Oxfoort, Emmanuel Boateng, Owen Wijndal, Jasper ter Heide; Sam Aarts, Rens van der Wacht (49. Stijn Beentjes), Niels Butter; Stephan Minnesma (42. Keyennu Lont), Kick de Goede, Boris Zanoli (46. Des Kunst).

Scoreverloop: 6. Butter 0-1, 42. 1-1, 46. Oxfoort 1-2, 60. Wijndal 1-3, 65. Kunst 1-4, 67. Aarts 1-5.