Goudmijn tekent bij

Goudmijn tekent bij

Gepubliceerd op 11 juni 20, 10:28

ALKMAAR- Kenzo Goudmijn heeft zijn contract bij AZ met vier jaar verlengd. De achttienjarige controlerende middenvelder tekende in het AFAS Stadion bij tot medio 2024. "Voel me goed bij AZ."

Goudmijn kwam tien jaar geleden terecht in de AZ Voetbalschool in de Regio, het voortraject van de AZ Jeugdopleiding. De zoon van oud-prof en huidig AZ Jeugd-trainer Kenneth Goudmijn kwam vervolgens in AZ Onder 12 terecht. Hij kwam over van Reiger Boys uit zijn woonplaats Heerhugowaard.

Europees kampioen
Op 16 maart 2018 maakte Goudmijn zijn debuut in het betaald voetbal. Het talent kwam als invaller binnen de lijnen tijdens het competitieduel Jong AZ - Almere City FC (4-1 zege). Twee maanden later werd de jeugdinternational Europees kampioen met Oranje Onder 17.

Beste Talent
In totaal kwam Goudmijn al zestig keer in actie in Keuken Kampioen Divisie. Daarin maakte hij drie doelpunten en gaf hij zes assists. Met zijn eerste goal (in april 2018 tegen MVV) kroonde hij zich bovendien tot jongste doelpuntenmaker ooit in de Eerste Divisie. Vorig jaar werd Goudmijn verkozen tot Beste Talent van de vierde periode.

Eredivisie-debuut
Op 16 mei 2019 maakte Goudmijn – die onlangs hoorde dat hij zijn havodiploma heeft gehaald – zijn debuut in de Eredivisie. In Rotterdam viel hij in op de slotdag van de competitie, toen AZ op bezoek ging bij Excelsior (4-2). Dit seizoen speelde hij mee in de thuisduels met Groene Ster (3-0) en ADO Den Haag (4-0).

Goudmijn: 'Spreekt vertrouwen uit'
"Het is mooi om mijn contract te verlengen bij de club waarvoor ik al zo lang speel", zegt Goudmijn. "Ik ben blij dat daar nog vier jaar bij komen, want ik voel me goed bij AZ. Uit dit nieuwe contract spreekt ook vertrouwen van de club. Volgend seizoen hoop ik verdere stappen in AZ 1 te maken en zoveel mogelijk in de Eredivisie te spelen."

Huiberts: 'Dat zegt genoeg'
"Kenzo is een beweeglijke speler met een goede dribbel, die in de kleine ruimte het overzicht bewaart", weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Hij is pas achttien, maar heeft al zijn debuut in AZ 1 gemaakt en tientallen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Dat is niet voor iedereen van die leeftijd weggelegd en zegt genoeg over de stappen die hij al heeft gezet in zijn ontwikkeling. Wij zijn dus heel verheugd met de verlenging van dit contract."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl