Goudmijn vervolgt huurperiode bij Excelsior

Goudmijn vervolgt huurperiode bij Excelsior

Gepubliceerd op 28 juni 22, 15:30

ZAANSTAD- Kenzo Goudmijn komt ook komend seizoen op huurbasis uit voor Excelsior Rotterdam. De twintigjarige middenvelder speelde afgelopen half jaar ook al bij De Kralingers, waarmee hij na een zinderende promotiewedstrijd een ticket voor de Eredivisie bemachtigde. 

Goudmijn kwam in 2012 als speler van Reiger Boys in de AZ Voetbalschool in de Regio. Hij stroomde door naar AZ Onder 12 en doorliep de gehele AZ Jeugdopleiding. Op 16 maart 2018 debuteerde hij in het betaald voetbal, toen hij met Jong AZ opnam tegen Almere City FC. Een jaar later maakte hij ook zijn eerste minuten in de Alkmaarse hoofdmacht. Op 16 mei 2019 maakte hij zijn entree in een uitduel met Excelsior Rotterdam. Tot dusver kwam hij driemaal in actie voor AZ 1.

Uitgeleend
Vorig seizoen was Goudmijn eerst uitgeleend aan Sparta Rotterdam, waarna hij na de winterstop uitkwam voor Excelsior. In Alkmaar loopt zijn contract tot medio 2024. 

Huiberts: ‘Uitstekend gedaan’
"Samen met Kenzo hebben we gekeken naar wat het beste past bij zijn ontwikkeling", vertelt AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Hij heeft het uitstekend gedaan bij Excelsior. Na de afgelopen jaren veel ervaring te hebben opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie, krijgt Kenzo nu de kans wekelijks op Eredivisie-niveau zijn kwaliteiten te tonen."