Gouweleeuw: ‘Thuis afmaken’

Gepubliceerd op 24 oktober 13, 21:30
ASTANA- “Wij staan hier niet met boze gezichten, want 1-1 is een terechte uitslag”, concludeerde Jeffrey Gouweleeuw donderdag in de catacomben van de Astana Arena. Over het wapen van Shakhter Karagandy en zijn mening over kunstvezels. “Geef mij maar gewoon gras.”

“Je ziet dat zij heel veel lengte in de ploeg hebben”, concludeerde Gouweleeuw na afloop. “Die ingooien van hun nummer drie waren niet normaal. Hij kon de bal keihard in het vijfmetergebied gooien. Dat was hun gevaarlijkste wapen, met aanvallers en die gasten achterin van bijna twee meter die de bal doorkopten. Het was bijna beter om een vrije trap tegen te krijgen. Dat wapen was al bij ons bekend door de analyses, maar in de wedstrijd blijft het moeilijk te verdedigen. Wij hebben gewoon niet zoveel lengte in de ploeg.”

‘Voetballend beter’
Gouweleeuw: “De tweede helft kwamen we veel meer aan voetballen toe. We wisten dat dat zou gaan komen. In de rust zei de trainer ook dat we rustig moesten blijven. Voetballend zijn we gewoon veel beter dan Shakhter Karagandy. Dat zag je vandaag, maar we vergaten het in de score uit te drukken.”

Controle
“Zij speelden heel verdedigend, met vijf man achterin”, vervolgde de verdediger zijn terugblik. “Het was daarom wel heel lastig om erdoorheen te komen. Ondanks dat we veel balbezit hadden na de rust, creëerden we niet veel grote kansen. In de eindfase ontbrak net de finesse in de passing. Zij waren eigenlijk nauwelijks nog gevaarlijk. We controleerden het duel.”

‘Geen boze gezichten’
Gouweleeuw: “Met een 1-1 in een Europees uitduel zijn veel ploegen tevreden. In dit toernooi gelden nou eenmaal andere wetten dan in de Eredivisie. Dus wij staan hier ook niet met boze gezichten. Er zat meer in, maar met een gelijkspel zijn we tevreden. Het was een terechte uitslag. Tegen deze ploeg en Maccabi Haifa moeten we het thuis gaan afmaken. Dan spelen we op vertrouwde grond en staat het publiek achter ons.”

Zwolle
“Tijdens de wedstrijd gleden veel spelers uit. Dit kunstgras is toch heel anders dan een normaal grasveld. Daar hadden we wat moeite mee, ondanks dat we er gisteren op getraind hebben. Geef mij maar gewoon gras. Zondag mogen we in Zwolle weer op kunstgras? Ja, dat klopt. Hebben we alvast kunnen wennen.”

Tekst: Daan Ruiter / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl