Gouweleeuw: ‘Verdiende winnaar’

Gepubliceerd op 18 december 13, 22:14
ALKMAAR - Opluchting, trots en vermoeidheid vochten woensdagavond na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen om voorrang op zijn gezicht. Man of the Match Jeffrey Gouweleeuw: “Dat voelt goed.”

Na een thriller van formaat waarin de Friezen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd terugkwamen tot 2-2, won AZ de strafschoppenreeks met 7-6. “We hadden het gewoon veel eerder moeten beslissen”, concludeerde Gouweleeuw terecht. “Natuurlijk, tegen je voormalige club spelen is heel leuk, maar de uitwedstrijd tegen Heerenveen was wat dat betreft specialer. Toen kwam ik daar voor het eerst terug.”

Gouweleeuw: “Dit was écht een bekerwedstrijd: er gebeurde genoeg. Kansen over en weer, waarbij wij er meer hadden dan Heerenveen. Beide ploegen hadden er alles voor over om te winnen omdat het een mooi toernooi is. Wij zijn uiteindelijk de verdiende winnaar.”

Laatste minuut
Met een 2-1 stand leek AZ de klus binnen 120 minuten te klaren. Zoals vaker dit seizoen sloeg de opponent in de slotminuut toe. “Vlak voor die tegengoal stonden wij in de aanval met drie spelers voor hun keeper, maar hij ging er niet in. En wij kregen vervolgens dus een strafschop tegen. Het is niet zo dat we bij de laatste minuut al gaan denken: nu gaat het wéér gebeuren. Daar was ik helemaal niet bezig.”

Strafschop
Gouweleeuw: “Doordat ik vlak voor tijd nog met een omhaal uitverdedigde, had ik overal kramp toen ik in actie moest komen tijdens de strafschoppenserie. Ik wilde hem daarom als een van de laatste nemen. Maar goed, het moest en hij ging erin. Gelukkig. Ik heb echter geen seconde getwijfeld of ik zou missen.”

Finnbogason
Scherpschutter Alfred Finnbogason kwam niet tot scoren. “Nick Viergever en ik hadden hem aardig onder controle”, zei Gouweleeuw. “Hij heeft bijna geen kans gehad. Dat voelt goed. Zaterdag weer. Als we dan opnieuw van Heerenveen winnen, sluiten we deze seizoenshelft goed af.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl