GP Groot onderneming van het jaar

Gepubliceerd op 31 mei 16, 09:37
ALKMAAR- AZ-sponsor GP Groot heeft de tiende Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH) gewonnen. Zo’n 1.200 toeschouwers zagen het sympathieke familiebedrijf uit Heiloo de juryprijs winnen in de belangrijkste categorie: Grootbedrijf.

Algemeen directeur, Marcel Wester en directeur inzameling en recycling, Wim Horeman, ontvingen de prijs uit handen van Ariane Joustra, jurylid OVNH. Namens de jury sprak zij vol lof over GP Groot. Joustra: “GP Groot levert een indrukwekkende bijdrage aan de oplossing van ons afvalprobleem. Op basis van hun missie ‘van afval naar grondstoffen en energie’ zorgen zij ervoor dat steeds meer afvalstromen als nieuwe grondstof kunnen worden hergebruikt. Dat spreekt zeer tot de verbeelding.”

Maatschappelijk rol
De jury is ook gecharmeerd van de maatschappelijk rol van GP Groot: “MVO staat hoog in het vaandel van het bedrijf. Zo biedt GP Groot mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans om in het bedrijf aan de slag te gaan en ondersteunt zij veel maatschappelijk relevante initiatieven in de regio, zoals Stichting De Waaier. Daarnaast neemt het bedrijf steeds meer haar verantwoordelijkheid om met haar opdrachtgevers afspraken te maken over verantwoord afvalmanagement waardoor het recyclingproces beter kan verlopen en kosten sterk kunnen worden gereduceerd. Tot slot kunnen we stellen dat GP Groot een financieel kerngezond bedrijf is. Al met al een mooie en terechte winnaar waar Noord-Holland trots op mag zijn.”

Begrip
De OVNH is de meest prestigieuze ondernemingsverkiezing van de provincie Noord-Holland en wordt door ondernemers beschouwd als de hoogst haalbare onderscheiding. De verkiezing is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip.