Gudelj: ‘Liefst veld induiken’

Gepubliceerd op 28 november 13, 21:53
ALKMAAR- Hij stond donderdag met zijn openingstreffer aan de basis van de 2-0 thuiszege op Maccabi Haifa, waardoor AZ overwintert in Europa. Nemanja Gudelj over zijn doelpunt, zijn schorsing en PAOK-uit.

“Met mijn goal herstelde ik die rode kaart tegen Roda JC”, zei de middenvelder na afloop. “Bij een vrije trap van Maarten Martens blokte Jan Wuytens mijn man, waardoor ik vrij kwam te staan en kon scoren.”

Rood
Gudelj: “Of ik vandaag uit was op revanche? Ik vond het heel zuur dat ik zaterdag rood kreeg. Ik ben een gretige speler die de duels vol ingaat. Het moment voordat ik de bal wilde blokken, maakte ik een sprongetje. Daardoor leek het erger en kreeg ik rood. Als ik gewoon geblokt had, kreeg ik maximaal geel. Een goed leermoment voor mij. Maar het is niet zo dat ik vandaag anders de wedstrijd duel inging. Nee, dat is gewoon mijn spel.”

“Aan het begin van de tweede helft kreeg Maccabi een paar goede kansen", blikte Gudelj terug. "Misschien door wat gemakzucht bij ons. Gelukkig kregen we in die slechte fase geen goal tegen. En toen werd ineens het spel vijf minuten stilgelegd. Ik vroeg aan de scheids: ‘Wat gebeurt er?’ Hij zei dat zijn grensrechter geblesseerd was. Dat kan dus blijkbaar ook gebeuren. Gelukkig hadden ze een reserve.”

Gudelj: “We hebben het een aantal wedstrijden in de laatste fase moeilijk gehad en kregen dan een goal tegen. We bleven nu goed rustig rondtikken terwijl we op een kans wachtten. Die kans kwam en die maakte Johann Berg Gudmundsson goed af.”

Tribune
De komende drie competitieduels moet Gudelj door zijn schorsing aan de kant zitten. “Op de tribune leef ik gespannen mee, het liefst zou ik het veld induiken. PAOK-uit kan weer mijn eerstvolgende wedstrijd worden. Beide ploegen zijn inderdaad al geplaatst voor de volgende ronde, maar ik wil zo’n duel graag meemaken. Mooie ervaring met dat fanatieke publiek van ze.”

AZ TV
Bekijk hieronder ook de reacties op AZ TV.

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl