Gudelj na keuring definitief naar AZ

Gepubliceerd op 22 juni 13, 20:25
ALKMAAR- Nemanja Gudelj heeft na een geslaagde medische keuring zaterdag zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2017 bij AZ gezet. Eerder was al een mondelinge overeenkomst tussen de 21-jarige middenvelder, zijn club NAC Breda en AZ bereikt.

Gudelj - Servisch jeugdinternational - was afgelopen seizoen dé smaakmaker bij NAC Breda. Dat leverde hem interesse op van onder meer Fiorentina, Hamburger SV, Newcastle United en FC Twente. Hij kwam afgelopen jaargang tot 34 Eredivisie-optredens (alle 90 minuten) en vijf goals. In totaal speelde de Serviër 79 competitiewedstrijden voor NAC, waarin hij acht doelpunten maakte.

Stewart: ‘Drive om de top te halen’
“Met Nemanja Gudelj hebben we één van de grootste talenten in de Eredivisie naar Alkmaar gehaald”, sprak AZ’s Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Het is niet voor niets dat zijn naam aan veel grote clubs werd gelinkt. Nemanja is een dynamische middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje staat. Hij heeft een geweldige mentaliteit en de drive om de top te halen. Bij AZ bieden we hem de kans om de volgende stappen in zijn loopbaan te maken.”

Gudelj: ‘Leidende rol’
“Van alle clubs die interesse in me toonden, kreeg ik bij AZ het beste gevoel”, sprak Gudelj na het tekenen van zijn contract. “Ze lieten aan alles merken dat ze me echt graag naar Alkmaar wilden halen. Ze zien in mij een speler die een leidende rol binnen het team kan gaan vervullen. Daar spreekt vertrouwen uit. Ja, vorig seizoen had AZ even een minder jaar. Dat zal echter niet meer gaan gebeuren. Wij hebben een ploeg die in de top-5 van Nederland moet kunnen spelen.”

‘Niet te vroeg naar buitenland’
Gudelj: “Mijn ouders hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing. Het is goed voor mijn ontwikkeling om nog een paar jaar in Nederland te blijven. Daarna wil ik de stap naar het buitenland maken. Er werden inderdaad grote clubs genoemd, maar zo’n stap kan ook te vroeg komen. Daar wil ik voor waken. AZ is een club waar ik me verder kan ontwikkelen, zeker met Gertjan Verbeek als trainer.”

Foto's: Ed van de Pol /www.edvandepol.nl