Gudelj: ‘Worden beter en beter’

Gepubliceerd op 02 november 13, 22:59
ALKMAAR- Hij wees zijn ploeg zaterdag met zijn eerste AZ-treffer de weg richting een 2-0 thuiszege op ADO Den Haag. Nemanja Gudelj over de koppositie, zijn familie en de rol van Dick Advocaat. “We hebben meer vrijheid.”

“Of ik meer genoten heb van mijn goal of van de koppositie? Dat laatste. Winnen en eerste staan, daar doe je het voor. We laten de laatste weken goed voetbal zien met veel balbezit. Voorin creëren we aardig wat kansen en achterin krijgen we weinig goals tegen. Dat gaat dus goed. Het is nu aan ons om dit vast te houden. Want als je dat doet, ja, dan word je kampioen. Dat is niet onze doelstelling, maar wel onze droom.”

Marino
Na zijn treffer maakte Gudelj een ‘M-gebaar’ met zijn vingers. “Dat deed ik voor de beste vriend van mijn vader. Hij heet Marino en had vrijdag voorspeld dat ik zou scoren. Vandaar dat ik zijn voorste letter in de camera liet zien.”

Familie
Gudelj: “Het was extra mooi voor me dat mijn hele familie op de tribune zat: mijn vader, moeder, broertje, zusje en een vriend van me. We zijn een echte sportfamilie: mijn vader als trainer en oud-voetballer, mijn broertje speelt in de jeugd bij NAC en mijn zusje tennist op hoog niveau bij de Nederlandse bond. Mijn moeder moet voor iedereen zorgen, dus die heeft het ook druk. We hebben enorme drang om te winnen. Overlevers? Ja, dat zie je inderdaad vaker bij sporters uit de Balkan.”

Advocaat
“Of er voor mij veel veranderd is sinds de Advocaat trainer is? Nee. Hij wil dat ik de lijn vasthoud die ik onder Gertjan Verbeek heb ingezet. Je ziet wel aan ons dat we in balbezit vrijer spelen, met meer positiewisselingen. We bewegen meer door elkaar en iedereen heeft de vrijheid om de bal op te halen of een actie te maken. Ons spel gaat alleen maar beter en beter worden.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV ook de reacties van Gudmundsson en Martens.