Gudmundsson: ‘Dat is geweldig’

Gudmundsson: ‘Dat is geweldig’

Gepubliceerd op 08 januari 20, 13:39

OLIVA- Zijn enkelblessure houdt hem sinds begin oktober aan de kant. Tijdens het trainingskamp in Spanje maakt Albert Gudmundsson de volgende stappen in zijn revalidatie.

Dit is je eerste grote blessure.
“Klopt. Ik wist daardoor ook niet hoe ik erop zou reageren. Mijn vader heeft als voetballer diverse blessures gehad. Daardoor heeft hij me kunnen adviseren hoe ik hier mentaal en fysiek mee moet omgaan.”

Hoe gaat het mentale gedeelte?
“Ik praat erover. En ondanks dat zo’n blessure een tegenslag is, probeer ik positief te blijven. Dingen denken als: ‘come back stronger.’ Je weet wel, van die dingen die mensen dan altijd zeggen.”

Wist je meteen: deze blessure is serieus?
“Nee. Ik wilde in de wedstrijd waarin het gebeurde, tegen Heracles, eigenlijk weer verder spelen. Maar fysio Martin zei: ‘Wisselen, wisselen!’ Toen ik probeerde overeind te komen, merkte ik dat ik niet normaal kon staan. Dat wees de MRI-scan later ook uit.”

Wanneer zien we je weer met de rest meetrainen?
“Het is fijn om weer op het veld te staan. Maar ik ben nog niet klaar. Ik moet nog wel stappen maken om weer volledig aan te sluiten bij de jongens. En ik weet na afgelopen maanden extra goed hoe geweldig het is om weer te kunnen voetballen. Just having fun.”

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV het volledige gesprek met de aanvallende middenvelder.

Foto: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl