Hatzidiakos langer bij AZ

Hatzidiakos langer bij AZ

Gepubliceerd op 07 februari 20, 17:32

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het contract van Pantelis Hatzidiakos opengebroken en verlengd. De 23-jarige centrale verdediger tekende in het AFAS Stadion een verbintenis tot medio 2024. Het oude contract van de Grieks international liep tot de zomer 2021.

Hatzidiakos stroomde in 2011 binnen in de AZ Jeugdopleiding en maakte op 10 december 2015 - in een uitduel met Athletic Bilbao - zijn debuut in het eerste elftal. Sindsdien speelde hij 83 wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht, waarin hij vijf keer scoorde. 

Interlanddebuut
Hatzidiakos maakte dit seizoen een sterke indruk bij AZ en speelde zich in de kijker bij het Griekse nationale team. Op 12 oktober 2019 maakte hij zijn interlanddebuut in een EK-kwalificatieduel met Italië. De AZ'er zou later nog drie poulewedstrijden spelen in de voorrondes van het Europese eindtoernooi. 

Knieblessure
In de Europa League-wedstrijd tegen FK Partizan liep Hatzidiakos een zware knieblessure op. Onlangs werd hij succesvol geopereerd in het Amerikaanse Pittsburgh. Inmiddels werkt hij weer in Nederland aan zijn herstel.

Hatzidiakos: ‘Veel vertrouwen’
“Hieruit spreekt enorm veel vertrouwen van de club. Ik ben de club heel dankbaar”, reageert de verdediger. “Het begon voor mij niet makkelijk, maar ik heb daarna iedereen laten zien wat voor karakter ik heb. Ik heb me keihard terug geknokt in het elftal en ik heb internationale wedstrijden gespeeld voor Griekenland. Dat was een prachtige tijd. Helaas raakte ik toen geblesseerd. Ik weet echter wel dat ik sterker terug kom.”

Huiberts: ‘Team op sleeptouw nemen’
“Panta was een basisspeler bij ons. Hij had niet voor niets nummer drie op zijn rug staan. Het is één van de jongens die het team op sleeptouw kan nemen”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Wanneer hij weer fit is, verwacht ik niks anders van hem. Hij zal zich alleen maar verder doorontwikkelen.”

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl