Haye en Olij Europees kampioen

Gepubliceerd op 16 mei 12, 00:00
ALKMAAR- Oranje onder 17 is er woensdagavond in geslaagd om de Europese titel te prolongeren. Met AZ’ers Thom Haye en Nick Olij in de basis versloeg Nederland in de finale Duitsland na het nemen van penalty’s: 5-4.

De eerste helft ging het duel gelijk op en na rust was Duitsland de betere ploeg. Aanvoerder Leon Goretzka zette zijn team dan ook verdiend op voorsprong. Invaller Elton Acolatse zorgde er vlak voor tijd voor dat penalty’s de beslissing moesten brengen.

Terwijl middenvelder Haye in het Sloveense Ljubljana een dominante rol op het middenveld speelde, werd Olij uiteindelijk de held door de vierde penalty te stoppen.  

Vorig jaar stonden Nederland en Duitsland ook tegenover elkaar in de finale. Toen was Nederland in Servië met 5-2 te sterk voor de Duitsers. In 2009 was Duitsland in eigen land Nederland nog de baas na verlenging: 2-1.

Bekijk de samenvatting.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Duitsland Onder 17 – Nederland Onder 17 1-1 (0-0)

Nederland wint na strafschoppen: 4-5.

Scoreverloop: 45. Leon Goretzka 1-0, 80. Elton Acolatse 1-1.

Opstelling Nederland: Nick Olij; Djavan Anderson (70. Branco van den Boomen), Riechedly Bazoer, Jorrit Hendrix, Joris Voest; Thom Haye, Nathan Aké, Tonny Trindade de Vilhena; Jeroen Lumu (57. Elton Acolatse), Queensy Menig, Rai Vloet (64. Pascal Huser).