HBC zesde 3-sterrenvereniging

Gepubliceerd op 08 december 13, 20:00
ALKMAAR- HBC mag zich vanaf heden 3-sterrenvereniging van de AZ Voetbalschool noemen. De vereniging uit Heemstede is na RKVV DEM, De Foresters, De Zouaven, SVW '27 en KFC de zesde club die de hoogste status binnen de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen kreeg toebedeeld.

Voorafgaand aan het duel van AZ tegen FC Twente ondertekenden HBC-voorzitter Rob Roomeyer, Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart en Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker het contract in de Amstel Lounge van het AFAS Stadion.

Steunpunt
HBC zal, net als de andere 3-sterrenverenigingen, fungeren als voetbalsteunpunt. Op het complex van de vereniging wordt vanaf januari elke zondag de AZ Voetbalschool in de regio georganiseerd. Tevens vindt er rondom de meivakantie een AZ Selectiedag plaats.

Vertrouwen
Wijnker vertelt waarom juist voor HBC werd gekozen bij de opgewaardeerde samenwerking: "Wij hebben veel vertrouwen in hun organisatie. Er werken veel capabele mensen bij de vereniging met een goede visie. Hun jeugdteams spelen op dit moment misschien nog niet op allerhoogste niveau, maar dat zal zeker gebeuren wanneer de ingezette lijn wordt voortgezet."

Voetbalniveau
De AZ Voetbalschool is de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Samen willen de verenigingen het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan brengen. Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft uw interesse in deelname of meer informatie over de AZ Voetbalschool? Mail dan naar of bel naar 072-547 8612.