Henriksen: 'Alles is mogelijk'

Gepubliceerd op 08 februari 15, 19:45
GRONINGEN- AZ kende zondag in Groningen een heuse wederopstanding. Markus Henriksen nam in de Euroborg het voortouw en scoorde twee keer voor AZ, dat met 2-4 won. “Fantastisch om terug te komen van een 2-0 achterstand.”

Voorafgaand aan het duel met FC Groningen wisten de AZ-spelers dat zij een kans hadden zich nog steviger in de top van de Eredivisie te nestelen. “We hebben allemaal de wedstrijden van PEC Zwolle en FC Twente gezien. We hebben vooraf besproken dat er een mooie kans voor ons lag vandaag. Dat gaf ons een extra boost”, aldus Henriksen.

Berghuis
Toch kwamen de Alkmaarders er voor rust nauwelijks aan te pas. “De eerste minuten waren nog redelijk, maar de rest van de eerste helft domineerden zij. FC Groningen won nagenoeg elk duel en wanneer wij wonnen, was de tweede bal voor hen”, analyseerde de middenvelder. “Het was heel belangrijk dat Steven die goal vlak voor rust nog maakte.”

Hongerig
“In de rust waren wij heel erg hongerig en zagen mogelijkheden”, vertelde Henriksen over de sfeer in de kleedkamer. “We zeiden tegen elkaar dat wanneer we ons normale niveau haalden, we hier gewoon konden winnen. En dat hebben we in de tweede helft laten zien. Vijf minuten na de rust had ik al het gevoel dat we de winst zouden pakken. We hadden FC Groningen zo goed onder druk. Het was misschien wel onze beste helft van dit seizoen.”

Teamspeler
Henriksen groeide zelf uit tot één van de uitblinkers. De Noor heerste op het middenveld en maakte twee uitstekende treffers. “Ik ben een teamspeler. Het belangrijkste is dat het team wint, maar wanneer je scoort ben je nog net een beetje blijer”, erkende hij lachend.

Zo gaf Henriksen in Groningen een vervolg aan een toch al goede persoonlijke week. “Ik heb tijdens mijn blessure hard gewerkt en tegen mezelf gezegd dat dit, vanaf mijn terugkeer, mijn seizoen zou worden. Ik hoop dat het vanaf dit moment alleen nog maar beter wordt.”

PSV
De uitblinker blikt met vertrouwen vooruit op de topper tegen PSV, vrijdag in het AFAS Stadion. “Laat ze maar komen. Het is een goed moment om hen te treffen. Het team heeft veel energie. Dat komt omdat we moeilijke uitwedstrijden zoals deze en die tegen Ajax winnen. PSV is ook goed in vorm, maar als wij in de top willen staan, moeten we ook van de beste teams winnen.”

”Het is moeilijk om te zeggen waar dit eindigt”, aldus Henriksen over de goede resultaten van het team. “Er staan nog zware wedstrijden op het programma. We staan nu in de top-4, maar ook de tweede plaats is niet ver weg. Wij moeten gewoon doen waar we goed in zijn en wedstrijden blijven winnen.”

Tekst: Rick Stet / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol /
www.edvandepol.nl

AZ TV
Bekijk hieronder op AZ TV ook de reactie van Nemanja Gudelj.