Hiddinga tekent eerste profcontract bij AZ

Hiddinga tekent eerste profcontract bij AZ

Gepubliceerd op 25 juni 22, 09:31

ZAANSTAD- AZ heeft de gelederen versterkt met Mardoché Hiddinga. De verdediger tekende in het AFAS Stadion zijn eerste profcontract. Hij ligt nu tot medio 2024 vast bij AZ, met een optie voor een extra seizoen.

Hiddinga zit sinds Onder 14 in de AZ Jeugdopleiding. Hij begon bij SVW '27 in Heerhugowaard en werd later opgepikt bij Hollandia. In het komende seizoen maakt de zestienjarige verdediger deel uit van AZ Onder 18. 

Hiddinga: 'Veel meer bewustzijn'
Hiddinga heeft in de afgelopen seizoenen een goed gevoel over zijn ontwikkeling. "Sinds een jaar stap ik met veel meer bewustzijn het veld op. Ik ben constant op zoek naar manieren om beter te worden. Vanuit de club wordt dat ook ondersteund met een sop-plan; een spelersontwikkelingsplan, waarbij je voor jezelf de doelen benoemt en opstelt die je wilt behalen."

'Sterker en sneller'
Als voorbeeld noemt hij de wendbaarheid waar hij mee aan de slag is gegaan. "ik ben fysiek sterk, maar uiteindelijk worden spelers om mij heen ook sterker en sneller. Ik moest wat aan mijn wendbaarheid doen. Daarvoor ben ik met fysiektrainer Goof van Loon gaan zitten. Ik heb in overleg met hem bewegingsscholing gedaan op de club om mezelf te verbeteren. Inmiddels beweeg ik een stuk makkelijker."

'Constant presteren'
Hiddinga nam zijn familie en beste vrienden mee naar de ondertekening. "Ik weet zeker dat zij mijn hele leven bij mij zijn. Je streeft als speler zelf naar zo'n moment, maar het mooiste is als je het met familie en vrienden kunt beleven." Hij kijkt ernaar uit om het vertrouwen terug te betalen. "Ik wil laten zien wat ik kan en laten zien dat ik leergierig ben. Het begint bij constant presteren. En dan weet je het maar nooit: dan kan ik misschien snel de stap naar Jong AZ maken." 

Brandenburg: 'De juiste stappen gezet'
Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg: "Mardoché heeft de juiste stappen gezet om te kunnen komen waar hij wil zijn. We hebben hem een mooie ontwikkeling zien maken, als speler maar zeker ook als mens. Hij is een linksbenige verdediger die goed gevoel heeft voor positie. Met dit contract krijgt hij de tijd en de ruimte om zich verder te ontwikkelen. We creëren hierdoor rust waardoor hij zich volledig kan concentreren op zijn ontwikkeling."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl