‘Hij maakt nu het verschil’

‘Hij maakt nu het verschil’

Gepubliceerd op 11 december 19, 19:16

MANCHESTER- Arne Slot en Teun Koopmeiners namen woensdagmiddag plaats achter de microfoons om vooruit te blikken op het uitduel met Manchester United. Over groepswinst, een winnende penalty, Marcus Rashford en Håkon Evjen. "Goede indruk achtergelaten."

“Ja, dit is zeker een mooie week”, zei Koopmeiners over de wedstrijden tegen United (donderdag) en Ajax (zondag). “Tegen beide ploegen spelen we om de eerste plaats. Dat betekent dat we goed gepresteerd hebben de afgelopen maanden. Nee, ik denk geen moment aan krachten sparen. We zijn fysiek fit dus we kunnen dit volle programma goed aan.”

Groepswinnaar
Koopmeiners over het heenduel met United: “Daarin hebben we ons goed laten zien. We hebben ons toen alleen niet optimaal beloond. Donderdag zullen we vol voor de winst gaan omdat we graag groepswinnaar willen worden. Dat we al geplaatst zijn, scheelt alleen voor de druk die erop staat.”

Penalty
De aanvoerder, die donderdag wordt gesteund door 21 vrienden en familieleden, is dit seizoen uitgegroeid tot penaltykoning. “Ja, het zou inderdaad heel mooi zijn als ik er ook één kan benutten op Old Trafford. En al helemaal als het de winnende is. Dat is wel waar je als jongetje van droomt.”

Rashford
United, dat in eigen land moeizaam aan het seizoen begon, won in de Premier League onlangs de topduels met Tottenham Hotspur en Manchester City. Slot: “Voor deze twee duels speelden ze ook al vaak gelijk. Winst en verliest zit dicht bij elkaar en nu valt het goed voor ze. Ze zijn ook beter gaan spelen nu een aantal spelers weer terug is van blessures. Marcus Rashford maakt nu duidelijk het verschil voor ze.”

Evjen
Aanwinst Evjen, die onlangs werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar én Talent van het Jaar in Noorwegen, reisde met zijn nieuwe club mee naar Manchester. “Hij sluit na de winterstop aan en wilde ons graag alvast beter leren kennen”, zei Koopmeiners. “Heel leuk dat hij erbij was de afgelopen dagen. Het is een vriendelijke, rustige jongen die een goede indruk heeft achtergelaten.”

Testen
Slot vult aan: “Håkon heeft op ons trainingscomplex wat testen gedaan om te kijken hoe hij er fysiek voor staat nu de Noorse competitie is afgerond. Dat zag er allemaal goed uit. Na de wedstrijd gaat hij terug naar Noorwegen om van een korte vakantie te genieten.”

Aftrap
Manchester United - AZ begint woensdag om 21:00 uur (NL-tijd). Dit duel is live te volgen via FOX Sports en de social media-kanalen van AZ.

Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Wedstrijd

4
Europa League
Manchester United - AZ
donderdag 12 dec 2019, 21:00
Bestel nu Wedstrijd informatie
0