Hoofddorp net te sterk voor AZ Onder 12

Gepubliceerd op 07 december 13, 14:23
ALKMAAR- AZ Onder 12 heeft zaterdag ondanks een goede wedstrijd niet kunnen winnen van sv Hoofddorp D1. De jongste AZ-talenten verloren met 2-1. Alle doelpunten vielen voor de rust.

Ondanks het verlies speelde Onder 12 zaterdag misschien wel één van de beste wedstrijden van het seizoen, zag ook trainer Michael Rippens: "We hebben goed gespeeld. Met name het positiespel en het passen in de ruimte waren we erg sterk. We speelden met lef. Helaas hadden zij een fysiek sterke verdediger die veel oploste."

Ongelukkig
Ook het scoreverloop was niet in het voordeel van de AZ-talenten. Halverwege de eerste helft kwam Onder 12 ongelukkig op achterstand. Toen zij dit vlak voor rust via Quenten Rosalina hersteld dachten te hebben, kregen zij direct weer een teleurstelling in de vorm van een tegentreffer te verwerken. Het lukte in de tweede helft niet meer om het goede spel tot doelpunten om te zetten.

Lef
Rippens was ondanks het verlies tevreden. "We hebben aanvallend te veel kansen gemist, maar ik ben tevreden over het positiespel en het om samen tot die kansen te komen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sv Hoofddorp D1 - AZ Onder 12 2-1 (2-1)

Opstelling AZ Onder 12:
Tjebbe Wiesenhaan (30. Zeth Boerrigter); Nino Klaver, Bjorn Mussche, Jorn Berkhout, Boris van Weede (30. Thijs Blokker); Gijs Brouwer, Aaron Menelik, Zico Buurmeester (30. Mohamed Taabouni); Quenten Rosalina, Saber Charif (39. Stein Liefhebber), Caner Demircioglu (30. Fabio Hendriksen).

Scoreverloop: 15. 1-0, 29. Rosalina 1-1, 30. 2-1.