Horecabeurs in nieuwe opzet voor twaalfde keer bij AFAS Stadion

Horecabeurs in nieuwe opzet voor twaalfde keer bij AFAS Stadion

Gepubliceerd op 29 maart 23, 09:23

ALKMAAR- De twaalfde editie van de Noord-Hollandse Horecabeurs vond afgelopen week plaats bij het AFAS Stadion. Duizenden enthousiastelingen kwamen af op de vakbeurs, die dit jaar een nieuwe opzet kende. Een aantal thema’s kwam veelvuldig terug bij het evenement. 

De Horecabeurs kende bij deze editie een nieuwe, ruimere opzet. Waar in voorgaande jaren de beurs gedeeltelijk in het AFAS stadion te vinden was, vond deze editie volledig plaats op het parkeerterrein van het stadion. Met ruimere gangpaden en meer stands dan ooit mondde het evenement uit in de grootste editie ooit. 

Meer bedrijven welkom
Voor het eerst waren er meer dan 200 standhouders te vinden op de jaarlijkse beurs. Daardoor was er ook ruimte voor nieuwe bedrijven om toe te treden tot het evenement. Bijvoorbeeld het Italiaanse Bellini Distillati, dat op uitnodiging van VHC Jongens voor het eerst te vinden was op de beurs. "Wij zijn een echt Italiaans familiebedrijf dat zich voor het eerst op de internationale markt begeeft. Met negen verschillende roomlikeuren bieden we de consument een ruime keuze." Het bedrijf zit niet stil op het gebied van duurzaamheid. "Hoewel we met ‘normale’ melk werken zijn we actief bezig om onze producten te verduurzamen. Zo innoveren we de manier van verpakken door bijvoorbeeld te werken met schenktuitjes van gerecycled kurk."

Anders genieten
Dat de horecawereld aan verandering onderhevig is, staat buiten kijf. Steeds meer bedrijven spelen in op deze verandering door te voorzien in duurzame alternatieven. Zo ook Violife, dat zich richt op plantaardige zuivelproducten. "Met onze producten willen we de mensen laten zien dat je ook met plantaardige zuivelvervangers oprecht kan genieten van eten." Vertelt Wouter Sorbi, die enthousiast plantaardige feta, nacho’s en pizza aanbeveelt aan de voorbijgangers.

Traditionele producten
Liefhebbers van ‘traditionele’ producten als melk en vlees konden ook aan hun trekken komen. Soja- en havermelk zijn dan wel steeds meer in trek, de smaak van echte koemelk is lastig te evenaren. Zo ziet ook Barry de Boer van Holland Jersey melk, dat bekend staat om haar melk met een hoger vetgehalte en zodoende een vollere smaak met meer vitaminen en proteïne. "Dat neemt niet weg dat het wel een duurzaam product is. De Jersey melk komt van een kleinere koe die minder eet en verbruikt, waardoor de C02-uitstoot ook beduidend lager is."

Hogere standaard
Ook binnen de voetbalwereld is een ontwikkeling gaande op het gebied van eten en drinken. "Mensen betalen steeds meer voor hun consumptie bij voetbalwedstrijden en verwachten daar ook iets voor terug.’’ Beweert Nahrenjo Bleekman van het Japanse Yama Products. "Zowel bij de gezinnen die een wedstrijdje komen kijken als bij de business clubs ligt de lat steeds hoger."

Gezelligheid
De beurs trekt een breed scala een bezoekers. Van ervaren ondernemers tot gezellige adolescenten, iedereen is welkom. Zo gaat een groep jongens namens Snackbar Ligthart uit Warmenhuizen enthousiast op de foto met een biertje. "Het is een hele mooie beurs, de mensen zijn gastvrij en er is lekker eten en drinken. Kan niet beter!"

‘Mooi om te zien’
Ook Frans Schermer, Manager Horeca bij AZ, kijkt met een positief gevoel terug op het tweedaagse event. "Met alles onder één dak, een ruimere opzet en gezelligheid alom, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde editie." Met meer dan 200 standhouders was er voor ieder wat wils. "Dat is heel mooi om te zien."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl 
Tekst: Remi Rozemond / AZ Media