Huiberts: 'Scouts van AZ aanwezig'

Gepubliceerd op 06 maart 19, 09:15

ALKMAAR- Deze week is het weer de beurt aan Max Huiberts in de rubriek Vragen aan de Directie. Hij gaat in op een vraag over scouten.

Beste Max, kunnen we binnenkort weer een Zuid-Amerikaanse aanwinst verwachten? Of scouten jullie alleen nog maar in Scandinavië? (Cas van Wezel, Beverwijk).

Beste Cas, bedankt voor je vraag. Op dit moment verwacht ik niet dat we op korte termijn een speler uit Zuid-Amerika zullen aantrekken. Vooropgesteld, en zoals inmiddels wel bekend bij AZ, kijken we als er witte vlekken in het elftal zijn altijd eerst naar spelers uit onze eigen opleiding. Er wordt kritisch gekeken of eigen kweek genoeg kwaliteit heeft om door te stromen naar het eerste. Vervolgens richten we ons op spelers uit de Europese competities, dat is het scoutingsgebied van AZ.

We hebben de ervaring de afgelopen jaren dat er voor AZ voldoende goede en nog haalbare spelers aanwezig zijn in deze Europese competities. Wel monitoren we nog steeds de nationale jeugdselecties Onder 17 t/m Onder 20  van de Zuid-Amerikaanse landen. Dit jaar worden bijvoorbeeld weer de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen gehouden in deze leeftijdscategorieën en bij beide toernooien zijn scouts van AZ aanwezig. We zijn dus nog altijd op de hoogte van de Zuid-Amerikaanse markt.

Wel is het zo dat er voor een ‘niet EU-speler’ een fors salaris betaald dient te worden. Dat heeft te maken met de Nederlandse regelgeving dat de minimale salariseisen hoger liggen dan van Europese spelers. Die regel is in het leven geroepen om de Nederlandse markt te beschermen.

Met vriendelijke groet,

Max Huiberts

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie van AZ wekelijks de meest relevante of origineelste vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PSV op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS Stadion.