Huiberts: 'Speler Real niet ondenkbaar'

Gepubliceerd op 22 mei 19, 12:01

ALKMAAR- Nadat Robert Eenhoorn vorige keer in de rubriek Vragen aan de Directie sprak over de indoorhal op het AFAS Trainingscomplex, is het in de laatste editie van dit seizoen de beurt aan Max Huiberts.

Beste Max,
Jullie hebben de afgelopen jaren een goede band opgebouwd met Real Madrid als het gaat om kennisuitwisseling. Kan die band ook betekenen dat zij een goede speler uitlenen voor ons eerste elftal? (Bram van der Ven, Hoorn).

Beste Bram, allereerst bedankt voor je vraag. We hebben door de jaren heen inderdaad een goede relatie opgebouwd met Real Madrid. Onlangs, bij de opening van de indoorhal, speelde onze Onder 16 de openingswedstrijd tegen de Onder 16 van Real Madrid. In februari was er een delegatie van Real-trainers en studenten te gast bij AZ om de manier van opleiden, talentontwikkeling en talentenherkenning te bekijken. Wij zijn ook al een paar keer bij Real Madrid geweest om te leren van hun manier van opleiden. Een leerzame en bovendien waardevolle ervaring bij de beste jeugdopleiding van Europa.  

Gezien de goede samenwerking is het niet ondenkbaar dat we in te toekomst een speler van Real Madrid op huurbasis naar Alkmaar halen. We zijn echter geen huurclub. Ons streven is om spelers in eigen beheer te hebben, alleen in uiterste gevallen kijken we naar de optie om spelers te huren.

Met vriendelijke groet,
Max Huiberts