Huiberts: 'Moet in speelschema passen'

Gepubliceerd op 19 september 18, 09:11
ALKMAAR- In de rubriek Vragen aan de Directie geven Robert Eenhoorn en Max Huibert antwoord op supportersvragen. Max Huiberts trapt het seizoen af met een vraag over wedstrijdritme.

Beste Max,
Door de aangescherpte regels mogen oudere spelers niet meer meedoen bij Jong AZ. Hoe gaan Stijn Wuytens en Marko Vejinovic in deze nieuwe situatie wedstrijdritme opdoen? En wanneer verwacht u dat Calvin Stengs weer volledig inzetbaar is? (Peter van der Hoeff, Hoofddorp)


Beste Peter,
Bedankt voor je vraag. Door de aangescherpte regels moeten we een andere manier vinden om gerevalideerde spelers wedstrijdritme op te laten doen. Om dat op te vangen, moeten we meer oefenwedstrijden organiseren. Die wedstrijden moeten in het speelschema passen. Maar wij zijn natuurlijk niet de enige club die hier mee te maken heeft, daarom verwacht ik niet dat het niet al te moeilijk zal zijn om tegenstanders te vinden.

Calvin Stengs traint inmiddels weer met de groep en op het veld mee. Hij kan nog niet deelnemen aan alle trainingsvormen. We verwachten dat Calvin die stap in zijn revalidatie binnenkort zal zetten.

Ik hoop dat ik je vragen zo voldoende heb beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Max Huiberts

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie van AZ wekelijks de meest relevante of origineelste vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PSV op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS Stadion.