Huiberts trapt AZ Seminar af

Huiberts trapt AZ Seminar af

Gepubliceerd op 21 februari 20, 18:25

ALKMAAR- AZ's Directeur Voetbalzaken Max Huiberts trapt de elfde editie van het AZ Voetbalschool Seminar af. Het symposium is op donderdag 5 maart in het AFAS Stadion en richt zich dit jaar op beleidsbepalers bij amateurverenigingen.

De elfde editie van het seminar belooft een leerzame en vermakelijke avond te worden. Ingezoomd wordt op de plaats en rol van het verenigingswezen in een veranderende wereld. Hoe versterk je de binding met leden, vrijwilligers en sponsoren en kun je dit anno 2020 het beste in de praktijk brengen?

Vraaggesprek
Huiberts kwam in 1997 als speler naar Alkmaar. Nadien maakte hij vanuit diverse functies alle veranderingen binnen de club mee. De huidige Directeur Voetbalzaken kent AZ dus door en door. Op het seminar zal Huiberts in een vraaggesprek inzichten geven over het thema van de avond.

Huiberts: 'Duidelijke raakvlakken'
"Uiteraard zijn er verschillen tussen het runnen van een profclub en een amateurvereniging", zegt Huiberts. "Maar er zijn ook duidelijke raakvlakken. Zo kun je op lokaal niveau net zo goed inspelen op de laatste trends om aantrekkelijk te blijven voor leden en sponsoren. Ik kijk ernaar uit om op het seminar een stukje van de AZ-visie te delen en hoop bestuursleden uit de regio te inspireren."

Met de tijd mee
Amateurclubs hebben door de jaren heen geïnvesteerd in het trainingsniveau, maar gaan op andere gebieden vaak nog onvoldoende met de tijd mee. Het gevolg is dat ledenaantallen en sponsorinkomsten teruglopen. Dit terwijl de behoefte aan het sociale aspect van een vereniging er in tijden van toegenomen individualisering wel degelijk is.

Prikkende stellingen
Met behulp van prikkelende stellingen, vragen en discussiepunten wordt gezocht naar antwoorden. Een belangrijke rol hierin spelen de gastsprekers die elk vanuit hun eigen expertise ervaringen en interessante inzichten delen. Binnenkort volgen meer namen, ook van buiten de voetbalwereld.

De diepte in
Interactie is het speerpunt van het drie uur durende AZ Seminar, dat zich dit jaar in de eerste plaats richt op voorzitters, bestuursleden, coördinatoren en beleidsbepalers uit de wereld van het Noord-Hollandse jeugdvoetbal. Zij krijgen veel ruimte om onderling de diepte in te gaan, te discussiëren en kennis uit te wisselen.

AZ Voetbalschool
Het AZ Voetbalschool Seminar vindt plaats op donderdag 5 maart in het AFAS Stadion, duurt van 19:00 uur tot 22:00 uur en maakt deel uit van de AZ Voetbalschool. Dat is de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Aanmelden
Het symposium brengt jaarlijks enkele honderden trainers, coaches, leiders, coördinatoren en bestuursleden van bij de AZ Voetbalschool aangesloten amateurclubs bij elkaar. Geïnteresseerden kunnen zich individueel