Huiberts: 'Weerstand onveranderd'

Huiberts: 'Weerstand onveranderd'

Gepubliceerd op 03 oktober 18, 10:22

ALKMAAR- Na de vraag aan Robert Eenhoorn over zijn eerste vier jaar bij AZ gaat Max Huiberts in deze editie van Vragen aan de Directie in op een vraag over de te bouwen ballonhal op het trainingscomplex.

Beste Max,
Ik las onlangs over de plannen om een ballonhal te bouwen op het trainingscomplex. Is het met zo’n hal nog nodig om tijdens de winterstop op trainingskamp naar het buitenland te gaan? Dan zou die hal zich snel kunnen terugverdienen. (Michiel Staat, Heiloo)

Beste Michiel, bedankt voor je vraag.

Je zou ervoor kunnen kiezen om dan in Nederland te blijven. Het is echter zo dat een trainingskamp meer is dan het opzoeken van betere weersomstandigheden. De week in het buitenland wordt ook aangegrepen om gedurende een langere periode onafgebroken bij elkaar te zijn. In deze periode kun je, na de winterstop, met spelers en staf de eerste seizoenshelft evalueren en bespreken hoe je uiteindelijk je doelstellingen gaat behalen. Er worden persoonlijke gesprekken gevoerd en er is vaak een teambuilding-activiteit. Op die manier kom je nader tot elkaar, wat voordeel kan en moet opleveren voor de tweede seizoenshelft.

De trainingshal zal overigens voor meerdere doeleinden geschikt zijn dan alleen maar kunnen trainen bij slechte weersomstandigheden. We zullen in de hal onder andere de fysieke testen doen, deze worden dan altijd onder dezelfde omstandigheden afgenomen. Je kunt de resultaten over verschillende periodes dan beter met elkaar vergelijken, omdat de weerstand onveranderd blijft. In de buitenlucht kunnen we niet dezelfde weerstand garanderen.

Ik hoop dat ik je vraag zo voldoende heb beantwoord.

Max Huiberts

Ook een vraag?
Wil jij iets weten van Max Huiberts of Robert Eenhoorn? Stel jouw vraag via dit formulier. Uit alle inzendingen kiest de directie van AZ wekelijks de meest relevante of origineelste vraag die beantwoord wordt. De beste vraag van het seizoen is goed voor een VIP-arrangement voor twee personen tijdens AZ - PSV op zondag 12 mei om 14:30 uur in het AFAS Stadion.